Welkom bij Samen Vrijwillig

We helpen je graag op weg!

Een lach op iemands gezicht, scholing, nieuwe ervaringen, voldoening, leuke sociale contacten... Je krijgt zoveel terug voor het doen van vrijwilligerswerk! 

Vanuit ons vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig helpen we je graag op weg bij al je vragen over vrijwilligerswerk. We kunnen je helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk dat bij je past.
Via het Kennisplatform voor vrijwilligers kun je workshops en trainingen volgen. Voel je welkom om contact met ons op te nemen! (06 - 5165 1962 / vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl)

 

Infomail voor goeddoeners ontvangen?

Vind je het leuk om onze infomail voor goeddoeners te ontvangen en als eerste op de hoogte te zijn van nieuws, acties, weetjes, workshops en vacatures voor vrijwilligers? Je kunt je hier inschrijven.

 

Dankjewel!

Middelburg telt maar liefst 15.000 vrijwilligers en daar zijn we ontzettend dankbaar voor! Onze gemeente is zoveel mooier door de inzet van al deze vrijwilligers. 

Hieronder lees je hoe we vrijwilligers hebben bedankt en gewaardeerd de afgelopen tijd:

  • In 2020 brachten we een Vrijwilligersglossy uit met mooie interviews, foto's en portretten van vrijwilligers. Je leest hem hier.
  • In 2020 maakten we een korte bedankvideo, waarin verschillende mensen vrijwilligers bedankten voor hun inzet. Je kunt de video hier bekijken.
  • In 2019 zong Isabel Provoost het nummer "Imagine" (begeleid op vleugel door Amir Swaab). Een muzikaal eerbetoon voor alle Middelburgse vrijwilligers. Je kunt het eerbetoon hier terug kijken.
  • In 2019 organiseerden we de vijfde en laatste editie van de Lange Jan Awards met een feestelijke waarderingsavond als afsluiting. HZ studenten Mirthe, Jacqueline en Marline hebben een sfeerverslag gemaakt, je bekijkt hier de aftermovie.

 

Praktische informatie

Vrijwilligerswerk en vergoedingen
Als vrijwilliger kun je een vergoeding ontvangen van je vrijwilligersorganisatie voor de kosten die te maken hebben met het vrijwilligerswerk. Op de website van de Belastingdienst vind je meer informatie over vrijwilligersvergoedingen en belasting, klik hier

Uitkering
Vrijwilligerswerk kan een goede stap zijn op weg naar betaald werk. Bij alle uitkeringen is vrijwilligerswerk toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, hangt af van de uitkering die van toepassing is, het soort vrijwilligerswerk en de regels van de uitkeringsinstantie.

Verzekering
Wanneer je als vrijwilliger werkt is het natuurlijk belangrijk dat je goed verzekerd bent tegen de risico’s die het vrijwilligerswerk met zich mee kan brengen. De Gemeente Middelburg heeft via de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) een verzekeringspolis afgesloten op basis waarvan iedere vrijwilliger uit Middelburg verzekerd is tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Ook de nabijgelegen gemeenten Veere en Vlissingen hebben deze verzekeringspolis afgesloten. Dat betekent dat wanneer je in de gemeente Veere of Vlissingen woont en in Middelburg vrijwilligerswerk doet, je ook goed verzekerd bent via de eigen gemeente. Voor meer informatie klik hier

Dit vinden vrijwilligers van hun vrijwilligerswerk

Cora, vrijwilliger bij Gemeenschapstuin CitySeeds
"Samen met een groep enthousiaste mensen heerlijk buiten gezonde groente kweken voor mensen die onvoldoende geld hebben om het te kopen. Dat voelt goed.".

Patricia, vrijwilliger bij Activiteitencommissie, Oranjevereniging en Speeltuinvereniging in Nieuw en Sint Joosland
"Ik doe mijn vrijwilligerswerk heel graag, ik vind het leuk om te zien dat de kinderen plezier beleven aan de activiteiten die we organiseren. Het is fijn om iets bij te dragen om het dorp leefbaar te houden. Ik vind het ook heel leuk om dingen te organiseren en geniet van de samenwerking met andere vrijwilligers, ik leer veel mensen kennen via het vrijwilligerswerk. Het werkt ook wel een beetje verslavend al dat vrijwilligerswerk, ik word er blij van als iets goed loopt, dan ga ik graag op zoek naar meer andere leuke ideeën voor activiteiten."

Dennis, vrijwilliger bij de Blauwe Junglegroep (scouting)
"Ik ben vrijwilliger bij de Blauwe Junglegroep, een scoutinggroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Middelburg. Ik krijg ontzettend veel terug voor het doen van vrijwilligerswerk. Ik heb ontzettend veel lol en plezier met de groep en de vrolijke gezichten die er zijn, zijn onbetaalbaar!"

 

Filmportretten 

Of bekijk de filmportretten die we maakten van vijf Middelburgse vrijwilligers hier. Ze geven een mooi inkijkje in vrijwilligerswerk als bestuurslid, klusser, maatje, gastvrouw en chauffeur; functies die je bij veel verschillende organisaties kunt doen.

 

Enthousiast geworden?

Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen? Neem een kijkje bij de vacatures voor een overzicht van de mogelijkheden. En als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl of bel naar 06 - 5165 1962. We denken graag met je mee.

 

Actueel

Blog
Chiquita Manuhutu

Creatief vrijwilligerswerk

20-04-2021
Chiquita Manuhutu is vrijwilliger bij Tante Amalia, een werklocatie van Philadelphia voor mensen met een beperking.
Blog

Vrijwillig taaldocent bij ZB

23-09-2020
"Je zit met de wereld aan tafel." Johan Kasse vertelt over zijn vrijwilligerswerk als taaldocent bij ZB.