Hieronder lees je hoe we voor jou als vrijwilligersorganisatie klaar staan

Ondersteuning bij de werving van vrijwilligers

Digitale vrijwilligersvacaturebank

Je kunt je vrijwilligersvacatures plaatsen op onze digitale vrijwilligersvacaturebank; dé plek waar we overzicht bieden voor belangstellenden. Je kunt hier inloggen om je vacature(s) te plaatsen. 

Promotie van vrijwilligerswerk

We brengen je vrijwilligersvacature graag extra onder de aandacht via de vrijwilligersvacature van de maand, onze Facebookpagina, Instagrampagina, LinkedInpagina, een blog op onze website, etc. We horen het graag wanneer je hier belangstelling voor hebt!
Ook benutten we natuurlijk andere mediakanalen (de pers, posters langs de kant van de weg, video's, etc.) om het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen. Zo maakten we in samenwerking met Set Vexy een hele mooie video ter promotie van het Middelburgse vrijwilligerswerk. Je kunt hem hier bekijken. Hier bekijk je de filmportretten die we maakten van vijf Middelburgse vrijwilligers. Ze geven een mooi inkijkje in vrijwilligerswerk als bestuurslid, klusser, maatje, gastvrouw en chauffeur.
 

Advies

Meedenken over al je vraagstukken over vrijwillige inzet

Middels een persoonlijk adviesgesprek denken we graag met je mee over je vraagstukken rondom de inzet van vrijwilligers, de werving, het begeleiden, etc.

Zoek je maatjes? Doe dan mee aan de Expeditie Nieuwe Maatjes (najaar 2021)

Nieuw is de Expeditie Nieuwe Maatjes. In het najaar van 2021 starten we een traject om 5 organisaties te helpen met het werven van maatjes. Samen gaan we op pad om te onderzoeken hoe we nieuwe, passende maatjes kunnen werven en behouden. Het traject is gratis. Meer informatie over wat het je op kan leveren (inclusief een korte video en heldere brochure) vind je hier.

Ben je op zoek naar manieren om je vrijwilligers te waarderen?

Erkenning en waardering is voor vrijwilligers een belangrijke stimulans om actief te blijven. Er zijn veel manieren waarop je je waardering kunt laten blijken. In deze download hebben we voorbeelden voor je verzameld.
Als vrijwilligerssteunpunt hebben we de afgelopen jaren ook diverse waarderingsevenementen en -acties georganiseerd, waaronder een Vrijwilligersglossy, een bedankvideo, een muzikaal eerbetoon door Isabel Provoost en Amir Swaab en diverse feestelijke waarderingsavonden voor vrijwilligers in het kader van de Lange Jan Awards, waarvan je de aftermovie 2019 kunt bekijken.
 

Scholing via het Kennisplatform voor vrijwilligers

Het Kennisplatform voor vrijwilligers biedt trainingen, workshops en bijeenkomsten voor vrijwilligers en coördinatoren op Walcheren. Je vindt er een divers aanbod (vaak gratis) waarmee je je kennis en vaardigheden kunt vergroten. Fijn voor jezelf als coördinator én fijn om te delen met je vrijwilligers.
Ook vind je er veel informatie terug van eerdere bijeenkomsten, bijvoorbeeld over de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, het inzetten van social media voor je vrijwilligersorganisatie en een webinar + verslag van de bijeenkomst met Lucas Meijs over het behapbaarder maken van bestuurswerk.
 

Informatievoorziening

IDEE bijeenkomsten voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties

Zo'n drie tot vier keer per jaar organiseren we IDEE bijeenkomsten met wisselende thema's en ruimte voor ontmoeting en onderlinge uitwisseling. Wil je de uitnodigingen voor deze en andere bijeenkomsten ontvangen? We horen het graag! Je kunt je hier direct inschrijven.

Onze infomail ontvangen?

Vind je het interessant om onze infomails met daarin nieuws over vrijwilligerswerk, inspiratie, aankondigingen van evenementen, etc. te ontvangen? We horen het graag! Je kunt je hier direct inschrijven.
 

Ondersteuning op maat

We bieden ondersteuning op maat. Heb je een andere vraag en staat deze er niet tussen? Neem gerust contact met ons op via vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl of 06 - 82 21 81 68 en we maken graag een afspraak met je!

Organisaties over onze dienstverlening

¨Ik ben altijd heel erg blij geweest met jullie samenwerking, wat ons veel heeft gebracht. Jullie zijn gedreven en enthousiast en pakken het professioneel aan, dus niks anders dan complimenten voor jullie werk.¨

¨Dat is nou eens een fijne begeleiding. Ik heb met jullie uitleg mijn vacature goed kunnen aanmaken. Ben benieuwd of er reacties komen!¨

"Hartelijk bedankt voor jullie inzet en altijd actieve rol bij het werven van vrijwilligers."

"Middelburg mag en kan trots zijn op zo’n actieve vrijwilligers-welzijn afdeling!"

"Dank jullie wel voor deze snelle terugkoppeling. Nogmaals complimenten  voor de prima organisatie en communicatie."

Actueel

Nieuws
Infomail Samen Vrijwillig

Infomail Samen Vrijwillig april 2022

25-04-2022
Flexibel vrijwilligerswerk, Promotie vrijwilligersmarkt, Meedoen vanaf dag 1, Ontdek je vrijwilligerskracht, Toolkit jong en oud, Fondsen zoeken initiatieven.
Nieuws
Humanitas Maatjesproject Mieke Wijnen Fotografie

Mensen maken Nederland

02-11-2020
Mensen maken Nederland viert een jaar lang de vrijwillige inzet voor een ander. Doen jullie mee?
Nieuws
Foto van lampje in denkwolk

1,5 meter tips

30-06-2020
Gedeelde tips en richtlijnen over hoe binnen het vrijwilligerswerk om te gaan met de versoepelingen van de Corona maatregelen.
Nieuws
Afbeelding van jonge klussers tijdens NLdoet 2018

NLdoet 2020 van start

31-10-2019
Vanaf 1 november is het mogelijk om je klus aan te melden voor NLdoet. NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland.