Op deze pagina lees je quotes van vrijwilligers over hun vrijwilligerswerk. Tijdens de zomeractie Vrijwilligerswerk = cool vroegen we vrijwilligers met ons te delen welk vrijwilligerswerk ze doen én wat het vrijwilligerswerk hen brengt en gaven we hen een cadeaubon voor een ijsje. Veel leesplezier!

En lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te gaan doen? Neem een kijkje bij de vacatures voor een overzicht van de mogelijkheden. En als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl of bel naar 06 - 5165 1962. We denken graag met je mee.

Quotes van vrijwilligers

Liselotte, vrijwilliger bij Sjakie’s Chocolademuseum in Middelburg, Tennisvereniging Dauwendaele, Badmintonclub VSV Marathon uit Vlissingen én Atelier de Kaarsenvriend in Goes
Het is heel erg leuk om, samen met ons gezellige en enthousiaste team, de bezoekers van het Chocolademuseum onze vele verschillende soorten, heerlijke chocolade te laten proeven, en een leuke beleving te geven in ons gezellige, sfeervolle museum in het prachtige statige pand uit 1665 aan de Vlasmarkt.

Het organiseren van het jaarlijkse Open Toernooi, met ongeveer 100 deelnemers, is heel erg leuk om te doen. Om de spelers te zien genieten op onze tennisbanen en daarnaast, is ieder jaar weer een stimulans om er een mooi en vooral gezellig toernooi van te maken. 

Jet, vrijwilliger bij Stichting Hart voor de Zorg
Mensen met zorg, die om de een of andere reden niet meer in staat zijn om hun tuin te onderhouden, kunnen een aanvraag indienen bij ons en als ze het kunnen betalen, knappen wij hun tuin op voor een klein bedrag. Van dat geld kopen wij de benodigde materialen en onderhouden we onze bus + aanhanger. Het is dankbaar werk, veel van onze cliënten komen nauwelijks of nooit meer buiten en als je dan ook nog hele dagen tegen een verwaarloosde tuin zit aan te kijken....
Zo waren we een paar weken geleden in een tuin in Vlissingen aan het werk, het was bloedheet, maar onze cliënt kwam steeds bezorgd vragen of het toch wel ging en oh, wat knapte die tuin op en misschien wilden we wat drinken? Ja natuurlijk, heel graag. Nu is er 1 drankje dat ik echt niet lekker vind en laat ze nou alleen dat in huis hebben...Sinas met prik. Dan zeg je niet....dat lust ik niet; het was warm, we waren moe, we hadden dorst. En eerlijk is eerlijk...nog nooit heeft die koude sinas met prik zo lekker gesmaakt!!!

Kyra, vrijwilliger bij Scouting De Blauwe Jungle
Ik vind leiding geven bij de scouting erg waardevol. Ik leer er veel van over mijzelf en het helpen van anderen. Je kunt de leden heel blij maken met een beetje tijd en creativiteit van jezelf. Alles wat je doet, hoe klein dan ook, is goed genoeg! 

Cora, vrijwilliger bij CitySeeds
Samen met een groep enthousiaste mensen heerlijk buiten gezonde groente kweken voor mensen die onvoldoende geld hebben om het te kopen. Dat voelt goed.

Jurriaan, vrijwilliger bij Speeltuin Van Epenpark en werkplaats voor mensen met indicatie
In mijn vrijwilligerswerk op de werkplaats ga ik met regelmaat een gesprek aan met de cliënten en deel mijn visie met hun. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van depressie, angst en paniek en vind het heerlijk om mijn kennis te delen met mensen die het kunnen en willen gebruiken. Dankzij deze vrijwilligersjob ga ik komend schooljaar de opleiding Social Work starten aan de HZ.

Wim, vrijwilliger bij de VerkeersWerkGroep Zuid
Ik ben vanaf de oprichting, januari 2005 vrijwilliger van de VerkeersWerkGroep Zuid. Eigenlijk mee opgericht! Toen was ik nog betrokken bij de toenmalige Wijkvereniging Zuid. Ik doe dit werk nog steeds met veel plezier, daarom heb ik het secretariaat in 2012 op mij genomen. Dit mooie werk in de wijk doe ik samen met 5 andere vrijwilligers en daarnaast drie Verkeersdeskundigen van de gemeente Middelburg.

Michella, vrijwilliger in de Oranjevereniging in Nieuw en Sint Joosland
Ik ben met vrijwilligerswerk begonnen op de school van mijn kinderen en nu zet ik me in voor de Oranjevereniging. We proberen de kinderen en ouderen in Nieuw en Sint Joosland leuke activiteiten te bieden, we kijken waar we hen blij mee kunnen maken. Het is fijn voor het dorp dat er zo’n actieve Oranjevereniging is. Ik vind het ook heel leuk om te doen, om mensen blij te maken en om samen met een leuke groep mensen iets te organiseren en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.

Arjan, vrijwilliger bij de verkeerswerkgroep Stromenwijk
Als er dingen zijn die je samen of alleen voor elkaar hebt gekregen geeft dat een voldaan gevoel  voor jezelf en de wijk.

Patricia, vrijwilliger bij Activiteitencommissie, Oranjevereniging en Speeltuinvereniging in Nieuw en Sint Joosland
Ik doe mijn vrijwilligerswerk heel graag, ik vind het leuk om te zien dat de kinderen plezier beleven aan de activiteiten die we organiseren. Het is fijn om iets bij te dragen om het dorp leefbaar te houden. Ik vind het ook heel leuk om dingen te organiseren en geniet van de samenwerking met andere vrijwilligers, ik leer veel mensen kennen via het vrijwilligerswerk. Het werkt ook wel een beetje verslavend al dat vrijwilligerswerk, ik word er blij van als iets goed loopt, dan ga ik graag op zoek naar meer andere leuke ideeën voor activiteiten.

Ria, vrijwilliger bij het Pennywafelhuis
Bij het Pennywafelhuis doe ik allerlei verschillende dingen; van de winkel bemannen tot de schoonmaak en mensen leren breien en als gastvrouw optreden. Ik vind het erg leuk om een beetje onder de mensen te zijn en met ze te praten.

Karel, vrijwilliger bij Welzijn Middelburg
Mijn vrijwilligerstaak bestaat al vele jaren lang uit het beheren van een zestal boeken-en legpuzzel uitleenposten van SWM. Per uitleen staan er rond de 300 normale en Grootletterboeken en legpuzzels in diverse soorten. Deze bibliotheekjes voorzien in een grote behoefte voor voornamelijk ouderen en staan in Ouderenzorgcomplexen en Wijkgebouwen. Waar nodig, is het leuk om de leners te helpen uitzoeken. Ook in de corona tijd heb ik verschillende leners thuis voorzien van GrootLetterboeken, 6 titels per 2 weken. Dat was onverwacht leuk werk!

Joke, vrijwilliger bij de Handige Handjes
Ik ben al 15 jaar vrijwilliger bij de Handige Handjes; een technische club voor meisjes waarbij we ze o.a. leren timmeren en zagen. Het is zo leuk om de kinderen wat te kunnen bieden en de blije gezichtjes te zien. Het is geweldig om ze zich zo te zien ontwikkelen. Ik ben heel trots op “mijn meisjes”!

Ashraf, vrijwilliger bij Welzijn Middelburg
Ik wil graag mensen helpen daarom doe ik vrijwilligerswerk bij Welzijn Middelburg, ik wil een tolkopleiding volgen en dit helpt mij met ook als een ervaring en voor  mijn CV.

Bianca, vrijwilliger bij de Handige Handjes
Ik ben vrijwilliger bij de Handige Handjes; een technische club voor meisjes. Zelf ben ik helaas afgekeurd wegens lichamelijke klachten. Doordat ik dit vrijwilligerswerk doe, ben ik even uit huis, kan ik mijn eigen ding doen en heb ik contact met anderen. Het is zó leuk om met kinderen bezig te zijn. Ik doe het met heel veel plezier!

Krina, vrijwilliger bij diverse organisaties in Nieuw en Sint Joosland
Wat het mij brengt? Veel contacten met de bewoners en blij als er weer iets gerealiseerd is.

André, vrijwilliger bij het Repair Café Middelburg
We herstellen spullen van mensen die het niet breed hebben en bieden tevens een sociaal praatje.
Meestal gaan de mensen na afloop blij naar huis. Herstelling gelukt én goed voor het milieu.

Dennis, vrijwilliger bij de Blauwe Junglegroep (scouting)
Ik ben vrijwilliger bij de Blauwe Junglegroep, een scoutinggroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Middelburg. Ik krijg ontzettend veel terug voor het doen van vrijwilligerswerk. Ik heb ontzettend veel lol en plezier met de groep en de vrolijke gezichten die er zijn, zijn onbetaalbaar!

Karin, vrijwilliger bij de Blauwe Junglegroep (scouting)
Ik ben vrijwilliger in het bestuur van de Blauwe Junglegroep. We zijn nu druk bezig met het bij elkaar krijgen van financiële middelen om het voortbestaan veilig te stellen. Toch is het leuk om met elkaar de uitdaging aan te gaan. Het geeft me veel voldoening om bezig te zijn voor de scouts én iets voor mezelf te doen.

Agnes, vrijwilliger bij Manteling
Iedere week bezoek ik een mevrouw met Alzheimer. Ze wandelt graag, en gelukkig hebben we bijna iedere keer goed weer om een klein rondje te lopen. Daarna drinken we een kopje thee. We hebben het iedere keer stik gezellig, en kunnen samen goed lachen.
Het leert mij meer over Alzheimer en het is gewoon heel fijn om iemand een aangename middag te bezorgen. Ik ga er fluitend naar toe, en kom fluitend thuis. Ook vertel ik graag over mijn 'mevrouwtje' en hoop op die manier anderen ook enthousiast te krijgen om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Jet, vrijwilliger bij Maatjesproject Humanitas
Vol trots laat ze me iedere keer de puzzel zien die ze aan ‘t leggen is. We wandelen dan naar de stad, drinken wat op een terrasje en lachen….héél veel. Zo fijn om dat met haar samen te beleven, een moment van klein geluk. Of is t groots?

Jörgen, vrijwilliger bij Scouting De Blauwe Jungle en Berdenis van Berlekomgroep
Ik vind mijn vrijwilligerswerk bij de Scouting heel leuk. Op een heel speelse manier leren we onze leden nieuwe dingen en laten we hen oefenen met samenwerken. Als zij genieten van de activiteiten die wij aanbieden, krijg ik daar zelf ook energie van. Ook tijdens corona hebben we gelukkig niet stil hoeven zitten. We hebben geklust in ons gebouw en we maakten videofilmpjes voor de leden van de Blauwe Jungle die een verstandelijke beperking hebben. Filmpjes met kleine opdrachten die zij thuis konden doen, samen met hun begeleiding. Zoals een blaasvoetbalspel maken. De video’s zijn gretig bekeken. Dat enthousiasme, dat ze het naar hun zin hebben bij ons, dat is echt heel leuk.

Michelle, vrijwilliger in Nieuw en Sint Joosland 
Het vrijwilligerswerk geeft mij heel veel energie. Je verbindt mensen met elkaar, krijgt leuke dingen voor elkaar (dorpsfeest, een mooie speeltuin, sporten op het dorp voor jong en oud et cetera). Het is zo leuk om te zien dat je mensen met elkaar in contact kunt brengen door bijvoorbeeld een buurtborrel te organiseren samen met andere vrijwilligers. Waardoor je buren spreekt die je eerst niet (zo goed) kende en hierna als je ze tegenkomt gemakkelijker een praatje mee maakt.

Lianne, vrijwilliger bij Sjakie's Zeeuwse Cadeauwinkel
Ik doe al 3 jaar vrijwilligerswerk in voorheen Stichting de Zeeuwse Winkel, sinds april dit jaar Sjakie’s Zeeuwse Cadeauwinkel (onderdeel van Stichting Chocolate Lovers). Ik vind het leuk om Zeeuwse artikelen te verkopen voor het goede doel, zeker in de zomer met de toeristen.

Jonna, vrijwilliger bij Stichting Werkgroep Gehandicapten Walcheren
Het is fijn om een verschil te maken voor mensen die zelf - om wat voor reden dan ook - niet kenbaar kunnen maken tegen welke drempels ze aan lopen of rollen, letterlijk en figuurlijk.

Evert, vrijwilliger voor de wijk Mortiere als voorzitter van het wijkteam
Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd, zoals een rommelroute, die bewoners dichter bij elkaar brengen.

Marion, vrijwilliger bij Chocolate Lovers
Het geeft mij een goed gevoel dat ik iets voor mijn medemens kan betekenen en we ernstig zieke kinderen en terminale kinderen een fijne dag mogen bezorgen via de Opkikkerdag.

Rianne, vrijwilliger bij o.a. Stichting Vakanties Minima Walcheren en Grand Café Willem
Moe maar zeer voldaan op de bank ploffen na een dag vrijwilligerswerk!

Maaike, vrijwilliger bij 't Gasthuis (SVRZ)
Al vanaf dat het Gasthuis in Middelburg ging starten doe ik daar vrijwilligers werk en met voldoening. In mijn jeugd heb ik geleerd: "wat over hebben voor een ander" en zo zie ik het ook. De glimlach, nog even een babbeltje, de woorden van een bewoner "je bent een lieverd". Het geeft voldoening en in mijn achterhoofd, zou ik ooit ook hulp nodig hebben...

Annerieke, vrijwilliger bij het Pennywafelhuis
Het brengt mij vreugde blije en dankbare gezichten te zien met de hulp die we bieden door eten uit te delen!

Anneke, vrijwilliger bij o.a. Open Club Magistraatwijk
Een vrijwilliger is vrijwillig maar niet vrijblijvend
is verbonden maar  niet gebonden
is onbetaalbaar maar niet te koop
is positief denken, is positief doen
met als enig doel:
iets voor de ander te doen 
en voor jezelf en die ander:
EEN GOED GEVOEL!

Nel, vrijwilliger bij de Handige Handjes
Ik ben vrijwilliger bij de Handige Handjes, een technische club voor meisjes. Thuis ben ik ook graag creatief bezig. En om dat te combineren met bezig zijn met kinderen en sociale contacten is hartstikke leuk.

Batoul, vrijwilliger bij Welzijn Middelburg
Ik tolk vanuit het Nederlands naar het Arabisch. Ik vind het super leuk om te doen. Het past bij mijn droombaan als beëdigd tolk. Verder vind ik het heel leuk om als een culturele brug te zijn tussen twee partijen.

Laura, vrijwilliger bij de Handige Handjes
Ik ben vrijwilliger bij de Handige Handjes; een technische club voor meisjes. Het is gewoon heel erg leuk en gezellig om bezig te zijn met de kinderen.

Rhona, vrijwilliger bij Wijkteam Mortiere
Ik ben vrijwilliger voor Wijkteam Mortiere en dan met name voor de activiteiten. Door Corona konden we niet alles uit de kast trekken dit jaar, maar toch nog een manier gevonden om van de 10kg paaseieren en 26 paashazen af te komen door er een kleurplaat actie van te maken. Na dik 18000 stappen hadden we alle deelnemende adressen gehad in de wijk.

Rinus, vrijwilliger bij Buurthulp
Ik ga bij een gezin 2 x per jaar de tuin opknappen, omdat ze dat niet meer kunnen. Als dat klaar is zijn ze zo verschrikkelijk blij dat de tuin er weer netjes uitziet. Ik ga dan altijd met een zeer tevreden gevoel naar huis en zie er al naar uit dat ik een mail krijg om de volgende keer weer de tuin in orde te maken.

Miranda, vrijwilliger bij de Blauwe Junglegroep (scouting)
De Blauwe Junglegroep is een scoutinggroep voor mensen met een verstandelijke beperking in Middelburg. Het geeft me heel veel energie en het is een verrijking van mijn leven. Iedere keer weer ben ik verbaasd over hoe je hen met kleine dingen blij kunt maken. Van een hike tot een speurtocht; het geeft me zoveel plezier!