Programma Meet & Learn 2019

Programma
17.30 – 18.15 uur Ontvangst en welkom met broodjes 
18.15 – 19.30 uur Workshop ronde 1 (75 minuten)
19.30 – 20.15 uur Pauze & ontmoeting
20.15 – 21.30 uur Workshop ronde 2 (75 minuten)

Tijdens Meet & Learn ontmoet je vrijwilligers van verschillende organisaties en volg je twee workshops. We hebben een afwisselend programma voor jullie samengesteld met medewerking van enthousiaste trainers die op basis van maatschappelijke betrokkenheid meewerken.
De workshops hebben inhoudelijke én ontspannende thema's.

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:
1. Jouw talenten
2. Oplossingsgericht leiderschap
3. Lachworkshop
4. Essentrics
5. Creatieve intervisie
6. Business Yoga
7. Storytelling
8. Jezelf motiveren en je doelen behalen
9. Bondig communiceren! Hoe bedoel je?
10. Slaap je fit
11. Zumba

Hieronder lees je per workshop een korte omschrijving.
Wil je graag alles in één bestand lezen? Klik hier.

 

Aanmelden
Vul s.v.p. dit online formulier in om je aan te melden of bel naar 0118-727029. Bij je aanmelding kun je aangeven naar welke workshops je voorkeur uitgaat.  

Aanmelden kan t/m 20 november. Mochten wij meer aanmeldingen ontvangen dan dat we plaatsen beschikbaar hebben, gaan we loten. Reserveer s.v.p. 10 december in je agenda. In de laatste week van november ontvang je van ons bericht. 

Tot slot, we streven naar een gevarieerde deelnemersgroep met vrijwilligers uit verschillende organisaties en hanteren indien nodig een limiet per vrijwilligersorganisatie.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Meet & Learn 2019 is onderdeel van de campagne 'Een warm dank je wel' waarmee we vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

We verzoeken je wel om ons tijdig te informeren bij verhindering, zodat we een vrijwilliger op de reservelijst blij kunnen maken met jouw plaats.

Bij afwezigheid zonder kennisgeving vóór 9 december 12.00 uur brengen we 10 euro in rekening voor gemaakte kosten.

Omschrijvingen workshops

Ronde 1: 18.15 – 19.30 uur
 


1. Jouw talenten
door: Ria de Feijter en Christine Bender
Ria de Feijter heeft jarenlang gewerkt als trainer communicatie en legt daarbij de focus op kernkwaliteiten. Christine Bender is coach en public speaker gespecialiseerd in gedragsveranderingen en dan vooral lef.

Samen hebben ze een spannende workshop ontwikkeld over talenten. Welke zijn jouw talenten, hoe laat je ze echt zien? Zijn er dingen, die je tegenhouden? En hoe ruim je die uit de weg? Na deze sessie heb je meer lef om je talent te gebruiken en jouw doelen te bereiken.


2. Oplossingsgericht leiderschap
door: Paut Kromkamp
Paut is zelfstandig facilitator, coach en trainer met een ruime ervaring als manager en met werken met vrijwilligers, maakt deel uit van Vraagkracht en heeft een passie voor oplossingsgericht werken.

Hoe help je je vrijwilligersteam om (nog meer) bij te dragen aan de doelen van de organisatie?
Paut: “Verleg je focus naar wat je graag wil dat iets oplevert en wat al goed werkt en je merkt al snel dat het leuker en makkelijker wordt om je doelen te halen. En om anderen daarin te stimuleren.” Terwijl ze hiermee heel praktisch met jullie aan de slag gaat over jullie eigen doelen, doe je tegelijk ideeën op om overleggen en vergaderingen effectiever en leuker te maken.


3. Lachworkshop
door: Gerdien Janse
Duizendpoot Gerdien is leerkracht en ondernemer. Naast de boekenserie die ze schreef over Ye & Bo, geeft ze beweeglessen voor de allerkleinsten en lachworkshops voor volwassenen. Ze is nuchter, vrolijk, enthousiast en trots op haar Zeeuwse roots.

Iedereen kan mee doen met deze positieve en energieke lachworkshop. Gerdien laat je door diverse lach- en ontspanningsoefeningen en energieke spelelementen ervaren hoeveel je kracht en positiviteit je kunt halen uit een lach. Na de lachworkshop voel je je ontspannen, je hebt een blos op je wangen en je zit weer boordevol energie!


4. Essentrics
door: Sabine Parent
Sabine is juriste én eigenaresse van The Health Garage in Middelburg. Ze deelt graag haar passie voor gezondheid en beweging.

Ontspan je tijdens deze workshop Essentrics (Release, Rebalance & Restore). In een rustig tempo breng je met zachte, vloeiende bewegingen en stretches je lichaam weer in balans. Deze workout is ideaal om stijve spieren en gewrichten op een respectvolle wijze weer soepel te maken. Sabine: “De meeste mensen ervaren na een uurtje Essentrics al meer bewegingsvrijheid en energie.”


5. Creatieve intervisie
door: Sacha de Koning
Sacha is vrijwilligersconsulent bij Samen Vrijwillig en geeft daarnaast Body Mind Release vanuit haar bedrijf Fealing. Collages maken is haar manier om te ontspannen en nieuwe inzichten op te doen.

Wat betekent je vrijwilligerswerk voor jou? Maak jouw passie en ervaringen in je vrijwilligerswerk zichtbaar door een moodboard te maken. Na een visualisatie gaan we kort in gesprek met elkaar. Daarna ga je heerlijk creatief aan de slag. Je zoekt afbeeldingen uit waar je je toe aangetrokken voelt. Deze afbeeldingen kun je knippen, scheuren en/of snijden en plak je vervolgens op een blanco karton. Alles mag en je hebt geen ervaring nodig.


6. Business Yoga
door: Atyna Janse
Toen Atyna tijdens haar werk als yogadocent voor het eerst met ‘business yoga’ in aanraking kwam, werd ze zó enthousiast. Ze had zoveel mensen gestrest op kantoor gezien. Daar kon zij verandering in brengen! 

In je (vrijwilligers)werk kom je diverse issues tegen. Er zijn yoga-oefeningen die jouw ontwikkeling daarin stimuleren. Door je te concentreren op je lichaam, stoppen malende gedachtes en kom je tot rust. Vanuit die rust ga je groeien. Voor de workshop ‘business yoga’ hoef je niets mee te nemen en je hoeft je niet te verkleden (je gaat niet zweten). Je trekt alleen je schoenen uit en gaat lekker zitten op een stoel of blijft staan als je dat prettiger vindt.

 

Ronde 2: 20.15 – 21.30 uur
 

7. Storytelling
door: Rachelle Verhage
Rachelle is ondernemer bij ZijvanZeeuwZe en blogger bij ZeeuwZe.nl. Mede door de kracht van storytelling heeft zij haar bedrijven opgebouwd.

In deze workshop gaan we op speelse wijze in op hoe ons brein reageert op verhalen vertellen. Alles begint met een verhaal. Ontdek hoe je het verhaal van jouw vrijwilligersorganisatie kunt vertellen, zowel off- als online. Rachelle: “De enige manier om mensen te raken en te bereiken is door op een authentieke manier je verhaal te vertellen.”


8. Jezelf motiveren en je doelen behalen
door: Gert van der Vinden
Gert is teamleider Intensive Care in het ADRZ en tevens een enthousiast triatleet. In oktober finishte hij in 11 uur en 36 minuten de Iron Man in Hawaï. Dit is een afstand van 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer wielrennen en 42,195 kilometer hardlopen.  

Gert vertelt in deze workshop over zijn ervaringen als triatleet. Wat is zijn motivatie? Welke doelen heeft hij zich gesteld en hoe verliep de weg ernaartoe? En wat kun jij doen om jezelf te motiveren en je gestelde doelen te behalen? Hoe haal je het maximale uit jezelf? Laat je inspireren!


9. Bondig communiceren! Hoe bedoel je?
door: Esther van den Bosch
Esther heeft naast haar baan als leidinggevende bij de ZB een eigen bedrijf: Opwrts, waarin ze persoonlijke coaching en trainingen geeft. Haar betrokkenheid, gedrevenheid en humor geven je inspiratie om juist die kleine stappen te zetten die je verder kunnen helpen. In haar trainingen zijn ‘zelf doen’ en ‘van elkaar leren’ belangrijke pijlers.

In deze praktische, interactieve training wisselen theorie, inzicht en praktische oefeningen elkaar af. Je gaat vooral zelf aan de slag. Esther creëert een veilige sfeer, waarin je met elkaar opdrachten gaat uitvoeren en gaat oefenen, zodat je heel veel van elkaar kunt leren. Je krijgt inzicht in jezelf: hoe communiceer ik nu eigenlijk? Hoor ik wat de ander zegt of hoor ik wat ík wil horen? Je leert hoe je kunt zeggen wat je bedoelt. Na de workshop ben je al een stuk bewuster in je communicatie.


10. Slaap je fit
door: Naomi Nieuwenhuize
Naomi is Personal Trainer bij Innovate Personal Training in Goes, zij brengt graag haar passie voor sporten over op anderen en werkt met haar cliënten toe naar een gezonde en gebalanceerde leefstijl.

In de workshop ‘slaap je fit’ wordt er gekeken naar alles wat met slaap te maken heeft. Want dat slaap belangrijk is, blijkt een feit. Maar hoeveel zou eigenlijk je moeten slapen? Wat is jouw slaapkwaliteit? Welke fases doorloop je? Wat is het effect van te weinig slaap? En wat kun je zelf doen om jouw slaapkwaliteit te verbeteren? Kom erachter tijdens deze workshop!


11. Zumba
door: Myrthe Jansen
Myrthe is naast haar werk als adviseur bij de ZB al zo’n 10 jaar met veel plezier en passie Zumba instructeur, voor Zumba Fitness, Zumba Gold, Zumba kids en Zumbini.

Zumba Fitness betekent letterlijk: snel bewegen en lol hebben. Verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen komen aan bod en doen de heupen swingen. Myrthe: “Het samen dansen, de muziekbeleving en plezier maken is een heerlijke uitlaatklep en het is nog goed voor lijf en geest ook.” Tijdens deze workshop kun je ervan proeven. Myrthe zorgt voor een rustige opbouw. En geen zorgen: de danspasjes zijn zo makkelijk dat iedereen direct mee kan doen.