Afbeelding van het logo van het Kennisplatform voor vrijwilligers

Kennisplatform voor vrijwilligers

Het Kennisplatform voor vrijwilligers wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling, waardering, versterking en ontmoeting van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren. Bekijk hier het aanbod.

Het Kennisplatform is een samenwerkingsplatform: organisaties die workshops, trainingen en bijeenkomsten voor hun vrijwilligers aanbieden, stellen via het Kennisplatform plaatsen beschikbaar aan vrijwilligers van andere organisaties. Daarnaast verzorgen (vrijwillige) gasttrainers opleidingsactiviteiten.  

Coördinatie: Janneke Nijssen-Heesakkers (Samen Vrijwillig)
j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl / 06 51 65 19 62

Voor meer informatie over het Kennisplatform voor vrijwilligers, klik hier.

Lange Jan Awards

De Lange Jan Awards is een waarderingsevenement dat we om het jaar organiseren in samenwerking met gemeente Middelburg. Middelburgers kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties laten weten dat hun inzet gewaardeerd wordt, door hen te nomineren (aan te melden) voor de Lange Jan Awards. Alle aangemelde vrijwilligers krijgen een mooie verzorgde avond uit aangeboden en een aantal van hen maken kans op de Lange Jan Awards, de vrijwilligersprijzen van Middelburg. 

De Lange Jan Awards is een project dat naast waardering ook veel aandacht genereert voor vrijwilligerswerk. Zo hopen we ook weer nieuwe mensen te enthousiasmeren om vrijwilligerswerk te gaan doen!

Lees HIER meer over de Lange Jan Awards 2019!
 

Afbeelding van vrijwilliger aan het werk met kruiwagen in stadsmoestuin

Aan de slag
Vrijwilligerswerk door bewoners van asielzoekerscentra

Aan de slag is een succesvolle methode om bewoners van asielzoekerscentra te betrekken bij vrijwilligerswerk in de gemeente. In het project werken verschillende partijen met elkaar samen: Pharos, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Gemeente Middelburg en Welzijn Middelburg. Dit lokale projectteam koppelt op een positieve en energieke manier zoveel mogelijk bewoners van het AZC aan leuke vrijwilligersklussen in de gemeente. Vanuit het AZC stappen zij zo de maatschappij in, leren nieuwe mensen kennen en zijn lekker AAN DE SLAG!

Lees hier meer

Statushouder Zorgboerderij Pitteperk

Vrijwilligerswerk door statushouders

In het verlengde van het project Aan de slag vrijwilligerswerk voor asielzoekers, ondersteunen wij ook statushouders op weg naar vrijwilligerswerk. Het doel van het traject is onder andere statushouders in de (vrijwilligers)werkomgeving de Nederlandse taal te laten ontwikkelen.

Afbeelding van beeldmerk Een warm dank je wel

Een warm dank je wel!

Op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Een mooi moment om alle vrijwilligers die Middelburg rijk is, te bedanken voor hun inzet. Dit doen we met de campagne "Een warm dank je wel!".

Tijdens deze campagne verrassen we de Middelburgse vrijwilligers graag. De afgelopen jaren bijvoorbeeld met een ontbijtje voor ruim 100 vrijwilligers van verschillende organisaties, een prachtige film over het vrijwilligerswerk in Middelburg, waarderingsbezoeken met taart en een Vrijwilligersglossy.   

Een bijzonder feestelijke dag is het, waarbij we alle vrijwilligers willen laten weten dat we hun inzet enorm waarderen!
 

Afbeelding van vrijwilligersmarkt 2017

Vrijwilligersmarkt

Ieder jaar in september organiseren we de Vrijwilligersmarkt, in samenwerking met HZ University of Applied Sciences en Vrijwilligerspunt Vlissingen. 

Zo’n zestig tot zeventig vrijwilligersorganisaties presenteren zich met als doel zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren vrijwilligerswerk te gaan doen. De vrijwilligersmarkt laat zien wat er allemaal mogelijk is en je krijgt gelijk de juiste informatie.

Op 18 mei 2019 hebben we op verzoek van en in samenwerking met vrijwilligersorganisaties ook weer een Middelburgse vrijwilligersmarkt georganiseerd, op de Markt in Middelburg. 

In november 2020 hebben we een online vrijwilligersmarkt georganiseerd, i.v.m. de corona maatregelen. 

Afbeelding van NLdoet in Middelburg

NLdoet Middelburg

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. 

Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Vanuit Samen Vrijwillig besteden we ieder jaar veel aandacht aan NLdoet in Middelburg. We promoten NLdoet onder zoveel mogelijk mensen, verzorgen in samenwerking met een organisatie een mooie activiteit voor hun doelgroep en organiseren een ontmoetingsactiviteit voor organisaties.