Het Kennisplatform voor vrijwilligers wil een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling, waardering, versterking en ontmoeting van vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren.

Ben je vrijwilliger of vrijwilligerscoördinator op Walcheren? 
We nodigen je van harte uit om het aanbod van trainingen en workshops te bekijken, klik hier.


Jouw leervragen
Welke thema's voor workshops en trainingen vind jij interessant, voor jezelf of voor vrijwilligers die je kent? Fijn als je het ons wil laten weten, via een mail aan j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl 

Aan de hand van jullie reacties, kunnen we het aanbod van workshops en trainingen via het Kennisplatform voor vrijwilligers zo goed mogelijk laten aansluiten bij jullie interesses.


Over het Kennisplatform
Het Kennisplatform is een samenwerkingsplatform: organisaties die workshops, trainingen en bijeenkomsten voor hun vrijwilligers aanbieden, stellen via het Kennisplatform plaatsen beschikbaar aan vrijwilligers van andere organisaties. Daarnaast verzorgen (vrijwillige) gasttrainers opleidingsactiviteiten. 

Organiseren jullie in jullie (vrijwilligers)organisatie een workshop of training en wil je een aantal plaatsen delen met vrijwilligers actief in andere organisaties? We horen het graag.

Ben je trainer en wil je op basis van maatschappelijke betrokkenheid een workshop of training verzorgen voor vrijwilligers? We maken graag kennis met je.

Start en groei
Het Kennisplatform voor vrijwilligers is in 2015 geïnitieerd door Welzijn Middelburg, vrijwilligerscentrale Samen Vrijwillig. Samen met enkele betrokken organisaties is de stuurgroep opgericht en is in pilotvorm gestart met het platform. Na een succesvolle pilot is de samenwerking gecontinueerd. Jaarlijks worden er in diverse workshops en trainingen plaatsen aangeboden voor vrijwilligers op Walcheren. Ook zijn er e-learnings te vinden op het platform.


Organisatie
Stuurgroep: 
De stuurgroep fungeert als klankbord en sparringpartner en evalueert de voortgang en verdere ontwikkeling van het Kennisplatform. In de stuurgroep zijn de volgende organisaties vertegenwoordigd: Zorgstroom, Manteling, De Luisterlijn, SVRZ 't Gasthuis, Vrijwilligerspunt Vlissingen, Welzijn Veere en Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg). 

Samenwerkingspartners:
De samenwerkingspartners van het Kennisplatform ondersteunen de uitgangspunten van het Kennisplatform en stellen incidenteel trainingsruimte en trainers ter beschikking. Deze partners zijn: HZ University of Applied Sciences en ZB Bibliotheek van Zeeland.

Coördinatie:
De coördinatie van het Kennisplatform voor vrijwilligers ligt bij Vrijwilligerscentrale Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg.

Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig
Janneke Nijssen-Heesakkers
0118 - 727 029 / 06 - 5165 1962
j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl

Afbeelding van het logo van het Kennisplatform voor vrijwilligers

Actueel