In de brochure "Samen ouder worden in Middelburg" delen acht Middelburgse zestigplussers hun verhaal: Jan, Ron, Jessy, Tekle, Ger, Nel, Ria en Els. Hoe is het om ouder te worden? Waar loop je tegenaan? Hoe word je plezierig oud en wat is hierbij je eigen rol en kracht? Hoe blijf je betrokken bij de samenleving?

Je vindt de brochure in ons kantoor in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg, vlakbij de uitleenbalie liggen meeneem exemplaren op een tafeltje. Je kunt de brochure ook online lezen, via deze link.

Vrijwilligerswerk: belangrijk voor de ander én voor jezelf
Alle geïnterviewden vinden het belangrijk anderen te kunnen helpen. Door het doen van vrijwilligerswerk voelen zij zich onderdeel van de samenleving. 

In de brochure is ook informatie te vinden over de diverse organisaties waar zij vrijwilligerswerk doen. Je vindt er ook de contactgegevens van Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig voor meer informatie over vrijwilligerswerk en voor een overzicht van vacatures. 

Iedereen kan als vrijwilliger aan de slag: ook als je ouder bent kun je veel betekenen voor een ander. En zoals Els bij de lancering van de brochure zei en wat iedereen beaamde: "Je beleeft zelf ook ongelooflijk veel lol aan je vrijwilligerswerk!".

Samenwerking NOV en Welzijn Middelburg
Samen ouder worden in Middelburg is een uitgave van Samen Ouder Worden – een landelijk programma van de vereniging NOV (Platform Vrijwillige Inzet) – en Welzijn Middelburg. Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg, heeft contact gelegd met lokale organisaties en met ouderen die vrijwilligerswerk doen. 

Samen Ouder Worden zet in op nieuwe samenwerkingen met ouderen, vrijwilligers, bewonersinitiatieven, gemeenten en beroepskrachten in zorg en welzijn, die beter aansluiten bij de wensen van ouderen. De inzet van vrijwilligers is essentieel. Daarbij worden ouderen uitdrukkelijk uitgenodigd om als vrijwilliger bij te dragen aan een zinvol(ler) leven voor ouderen.

 

Fotografie: Anda van Riet