Wat is welzijn eigenlijk?

18 november 2019

Actief, productief en maatschappelijk betrokken.  Zo durven wij onze nieuwe collega Sacha de Koning te omschrijven. Als er iemand geeft om haar medemens en het welzijn van de wereld, is zij het wel. Sinds kort versterkt ze ons team en is ze consulent Vrijwilligerswerk en secretaresse.  In haar vrije tijd wandelt en leest ze graag, maakt ze collages en is ze met grote regelmaat in haar tuin te vinden. Samen met haar partner Evert runt ze een  vol en gezellig nest met kinderen en stiefkinderen.  Onlangs maakte ze de overstap van kleuterjuf op de ABS naar Welzijn Middelburg.  Tijdens een bijzonder gesprek wordt al snel duidelijk dat Sacha haar levensmotto ‘helpen’ is. In haar werk maar ook privé is iets goeds doen voor een ander de rode draad.  Een mooie aanleiding eens aan haar te vragen: wat is welzijn eigenlijk?

‘Welzijn is je goed voelen, kunnen doen waar je hart naar uit gaat, kunnen kiezen en mogelijkheden hebben. Contact en verbinding zijn voor mij daarin de kernwoorden. Je hoeft het niet alleen te doen.  In onze huidige maatschappij mis ik soms warmhartigheid. We mogen van mij wel wat meer om elkaar geven. En dan heb ik het niet alleen over familie en vrienden. Welzijn Middelburg ondersteunt mensen die dat nodig hebben en benadrukt de mogelijkheden.

Een groot goed waar mijn hart ook in het onderwijs naar uit ging, maar waar ik gewoon niet aan toe kwam in verband met tijdgebrek. Ik vind het daarom fantastisch om daar nu nog meer een steentje aan bij te kunnen dragen. Ik was het onderwijs niet beu, maar het was tijd om verder te kijken’, lacht Sacha.

Het vrijwilligerssteunpunt van Welzijn Middelburg zorgt voor contact en verbinding en helpt verder. Sacha promoot het vrijwilligerswerk, ondersteunt bij adviesgesprekken met potentiële vrijwilligers  en helpt organisaties met het vrijwilligersbeleid. ‘Ik ben met meer dan open armen ontvangen, het voelde als thuiskomen toen ik hier binnenstapte. Het team is divers, sociaal en enorm kundig en ja, we lachen ontzettend veel. Daarnaast heb ik al in korte tijd veel geleerd, interessante mensen ontmoet en al veel kunnen doen voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Nee, ik ga voorlopig niet weg hier’, glimlacht ze.

Meer weten over het Vrijwilligerssteunpunt? Klik hier.