Nieuwe inzichten en waardevolle informatie

16 december 2020

Wist je dat wij vanuit Samen Vrijwillig heel graag samenwerken met studenten? In 2020 hebben we met ons team met maar liefst 16 studenten samengewerkt:
 

 • Sylvia, Kelly, Roos en Wendy (Social Work, HZ) hebben begin 2020 hun onderzoek afgerond naar het activeren van ouderen rondom de thema’s bewegen, natuur en ontmoeting, een project waarin we samen met Stichting Hart voor de Zorg Walcheren optrokken.
   
 • Finn Bosma (Media Vormgever, Scalda) heeft een mooie animatiefilm gemaakt over hoe je vrijwilligerswerk kunt vinden dat bij je past. Deze korte film gaan we in 2021 verspreiden.
   
 • Jacqueline, Mirthe en Marline (Human Resources Management, HZ) zijn bezig met de voorbereidingen voor de opstart van een jongeren vrijwilligersnetwerk, een initiatief dat wij vanuit Welzijn Middelburg ondersteunen in samenwerking met Stichting TijdVoorActie.
   
 • Iris, Jaycko, Ichraq en Iris (Social Work, HZ) doen voor ons een onderzoek naar (nieuwe) vormen van vrijwilligerswerk. Welke nieuwe vormen zijn er ontstaan tijdens de corona crisis? Welke voorbeelden zijn er van vrijwilligerswerk op 1,5 meter afstand? En welke flexibele vormen vrijwilligerswerk zijn er die goed aansluiten bij drukke agenda’s van mensen? De studenten verzamelen in hun onderzoek inspirerende voorbeelden die we begin 2021 zullen delen.
   
 • Anouk, Michelle, Mireille en Dinah (Social Work, HZ) doen onderzoek naar online leren zodat we meer inzicht krijgen in de waarde van online leren voor het Kennisplatform voor vrijwilligers en wat hierbij belangrijke aandachtspunten zijn. Begin 2021 ronden zij hun onderzoek af en kunnen wij in ons team en samen met de stuurgroep van het Kennisplatform verder met de opgedane inzichten rond online leren.
   

De studenten geven ons nieuwe inzichten en veel informatie. We vinden het heel waardevol én leuk om met deze jonge mensen samen te werken! Door de coronamaatregelen was het natuurlijk niet makkelijk voor de studenten om zoveel online te moeten werken, maar het loopt goed, petje af!