Communiceren op een actieve manier, strevend naar 100% begrip

13 januari 2020

Maandag 17 februari 2020

Inloop: 18.45 uur

Start programma: 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Jeugdcentrum 2nd Base, Ravensteinweg 1 Middelburg
Voor: vrijwilligers die nieuwkomers begeleiden en vrijwilligerscoördinatoren
 

IDEE staat voor het Interactief Delen van Ervaringen en Expertise. Het programma bestaat dan ook uit een combinatie van een presentatie en interactieve opdrachten, waarbij ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Veel vrijwilligersorganisaties werken samen met vrijwilligers vanuit het project Aan de slag (vrijwilligerswerk voor bewoners van asielzoekerscentra) en statushouders. En er zijn vrijwilligersorganisaties die dit wellicht overwegen. De IDEE bijeenkomst 'Betekenisvol communiceren met nieuwkomers' kan jullie helpen in de ontvangst, begeleiding en samenwerking met deze vrijwilligers.

In samenwerking met Stichting Taat organiseren wij de IDEE bijeenkomst met als thema:

'Betekenisvol communiceren met nieuwkomers'
Communiceren op een actieve manier, strevend naar 100% begrip


Tijdens de bijeenkomst maak je kennis met ons project Aan de slag. Je krijgt informatie over het project en hoe je vrijwilligersklussen geschikt kan maken om samen met asielzoekers en statushouders op te pakken.
Daarnaast willen we je kennis laten maken met in de praktijk werkzame methodieken die Stichting Taat gebruikt om de Nederlandse taal te leren, waardoor mensen eerder aan de slag kunnen in onze maatschappij.

  • Wil je ervaren hoe het is om in een andere taal aangesproken te worden?
  • Wat je helpt om een andere taal beter te begrijpen?
  • Hoe je zelf doeltreffende informatie/instructie kunt overbrengen?

In de bijeenkomst van Stichting Taat komt dit allemaal aan bod. Je gaat zelf ervaren/jezelf bewust worden hoe moeilijk het is om een vreemde taal te begrijpen. Je krijgt handige tips en tools waar je direct mee aan de slag kunt in de praktijk. Ook is er de gelegenheid om samen jullie ervaringen met de communicatie met nieuwkomers en tips voor succesfactoren uit te wisselen.

Aanmelden

  • Deze bijeenkomst is het meest effectief als wij kunnen inspringen op praktijksituaties die voor jou van toepassing zijn. Om dit te bewerkstelligen hebben wij informatie nodig. Wil je jouw praktijksituatie graag tijdens deze bijeenkomst ter sprake laten komen? Vul dan volgend vragenformulier in vóór 1 februari 2020: https://nl.surveymonkey.com/r/9795J7H 
  • Wil je je alleen aanmelden voor deze bijeenkomst (en dus geen praktijksituatie indienen)? Mail dan naar e.kabboord@welzijnmiddelburg.nl of bel 0118-727027.


Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. 
Er is een beperkt aantal plaatsen, aanmelden kan tot 10 februari 2020.