Vrijwilligerswerk is leuk om te doen en je kunt er veel van leren!

09 februari 2023

Rutger is 16 jaar en zit in zijn laatste jaar van de mavo op Nehalennia. Voor school ging Rutger op zoek naar een maatschappelijke stage. Via zijn mentor is hij terecht gekomen bij Vrijwilligerscentrale Samen Vrijwillig, waar ze hem graag verder hielpen met zoeken naar een leuke vrijwilligersplek. Op deze wijze is Rutger gestart met zijn vrijwilligerswerk bij het Repair Café en het Sportbuurtwerk bij Welzijn Middelburg.

Wanneer Rutger vrijwilligerswerk doet bij het Sportbuurtwerk, sport hij mee met kinderen in een gymzaal na schooltijd. “Ik vind de interactie met de kinderen erg leuk en ik ben zelf ook lekker bezig”. Rutger doet mee met de activiteiten in de gymzaal en kan op die manier goed communiceren met de kinderen. “Ik leer op deze manier goed omgaan met kinderen van verschillende leeftijden”. Rutger heeft op voetbal gezeten en vindt sporten leuk. Doordat hij zijn vrijwilligerswerk kan combineren met iets wat hij leuk vindt, haalt hij er veel plezier uit.

Verder doet Rutger ook nog vrijwilligerswerk bij het Repair Café. “Bij het Repair Café ontmoet ik veel mensen en leer ik ook technische dingen”. Rutger vertelde dat hij al twee stofzuigers én een kruimeldief heeft gerepareerd, samen met een andere vrijwilliger. “Ik ben zelf niet zo technisch hoor, maar je doet het samen en ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen én samen bezig te zijn.”.

Rutger raadt iedereen aan om vrijwilligerswerk te doen om nieuwe dingen te leren en anderen te kunnen helpen en mensen te ontmoeten. “Tijdens mijn opleiding, volgend schooljaar, moet ik ook veel stage gaan lopen en door mijn maatschappelijke stage weet ik iets beter wat ik kan verwachten.” Volgens Rutger kun je veel leren van vrijwilligerswerk en voor iedereen is er wel iets wat je leuk vindt.

“Ga op zoek naar vrijwilligerswerk waar je plezier uit haalt!” raadt Rutger andere jongeren aan. “Zo kun je anderen helpen én heb je het zelf ook naar je zin”.

Bedankt Rutger voor het delen van je ervaringen!
 

Maatschappelijke stage
Ga jij ook een maatschappelijke stage doen voor school? Vraag bij een sport- of muziekvereniging, bij de basisschool of ouderencentrum bij jou in de buurt of je een aantal uur mee kunt helpen. Je bent ook van harte welkom om op de website van Samen Vrijwillig te kijken in de vacaturebank om ideeën op te doen. Kijk ook eens in het overzicht flexibel vrijwilligerswerk, speciaal voor korte activiteiten of projecten.
 
Heb je vragen of vind je het fijn als we even meedenken?
Bel, app of mail ons via 06 – 5165 1962 of vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl

Over het Sportbuurtwerk bij Welzijn Middelburg
Sport en spel geeft plezier en bewegen is gezond. Sport verbindt mensen aan elkaar en kan buurtbewoners dichterbij elkaar brengen. Onze buurtsportcoaches organiseren allerlei sport- en spelactiviteiten in de gemeente Middelburg waaronder Sportbuurtwerk.

Kinderen uit groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs kunnen tijdens Sportbuurtwerk wekelijks meedoen met sport- en spelactiviteiten. De buurtsportcoaches van Welzijn Middelburg beschikken over allerlei sport- en spel materiaal en stemmen hun programma samen met de deelnemende kinderen af. De ene week speel je bijvoorbeeld een potje voetbal of slagbal en de andere week kan dat weer heel wat anders zijn.

Via deze link vind je de locaties en tijden van het sportbuurtwerk dit schooljaar.

De buurtsportcoaches zijn blij met vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen en mee te sporten. Neem contact op met Delo Wete als je belangstelling hebt via d.wete@welzijnmiddelburg.nl


Repair Café
Het Repair Café Middelburg is een burgerinitiatief dat draait om repareren. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. De spullen worden door vrijwilligers tegen materiaalkostprijs gerepareerd, samen met de bezoeker. En daarnaast is er koffie, thee en gezelligheid!

Het Repair Café wil laten zien dat het repareren van je spullen leuk en vaak heel makkelijk is. Kom je een dagje (of vaker) helpen als reparateur van smartphone, computer, tablet, fietsen, kleding en elektrische apparaten? Of help mee als gastvrouw/gastheer met het welkom heten van bezoekers en het regelen van de inschrijfformulieren.

De locatie is bowling- en partycentrum de Kruitmolen, via deze link vind je de data en tijden. Neem contact op met Bert Huige als je belangstelling hebt om mee te helpen via info@repaircafemiddelburg.nl of 06-23644823.
 

Dit blog is geschreven door Lisa, stagiaire Samen Vrijwillig – dank je wel Lisa!

Vrijwilligerscentrale Samen Vrijwillig
februari 2023
#mensenmakennederland