Incidenteel vrijwilligerswerk

Stuur een filmpje in of doe mee aan een van de webinars

23 september 2020

Omdat onze jaarlijkse Vrijwilligersmarkt, waar studenten én reguliere bezoekers kennis kunnen maken met jullie vrijwilligersorganisaties en –vacatures, dit jaar helaas niet kan plaatsvinden i.v.m. de corona-richtlijnen, organiseren we het volgende alternatief.

Online vacaturebanken
Aanvullend op de doorlopende promotie die we over vrijwilligerswerk organiseren via de (social) media, gaan we in september en oktober extra promotie maken waarbij we verwijzen naar onze online vacaturebanken.

Specifiek voor studenten aan de HZ University of Applied Sciences geldt dat de linkjes naar onze vacaturebanken worden opgenomen in hun digitale leeromgeving. Studenten kunnen vrijwilligerswerk doen in het kader van werkveldoriëntatie of HZ-Personality punten.

Zorg er dus s.v.p. voor dat jullie vacatures op onze vacaturebanken actueel zijn. Neem contact met ons op als we hierbij kunnen helpen.

Filmpjes
We bieden jullie de mogelijkheid om een kort filmpje in te sturen over het vrijwilligerswerk in jullie organisatie. Deze filmpjes plaatsen we in de digitale leeromgeving van de studenten en op de websites en social media kanalen van de vrijwilligerssteunpunten.

Wanneer je over het vrijwilligerswerk voor studenten aparte specifieke informatie wil delen, is het mogelijk om 2 aparte filmpjes in te sturen. Geef dit s.v.p. duidelijk aan. Dan plaatsen we het filmpje gericht op studenten in hun digitale leeromgeving en het algemene filmpje op de social media kanalen en websites.

Een filmpje insturen doe je als volgt:

  • Inhoud filmpje: houd het simpel en persoonlijk (een selfie-filmpje mag bijvoorbeeld ook), zie het als een welkomstwoord, geef toelichting op jullie vacatures (wat houdt het vrijwilligerswerk bij ons in, hoe werken we, wat verwachten we van jou) en vermeld jullie e-mailadres en een telefoonnummer.
  • Duur film: 3 tot 4 minuten; houd het kort, dan de meeste kans dat het bekeken wordt.
  • Aanleveren: via een YouTube of Vimeo link bij vrijwilligerspunt@vlissingen.nl
  • Datum: aanleveren kan van 7 september tot en met 16 oktober 2020.

Webinars
We organiseren in oktober een aantal “Vrijwilligersmarkt Webinars”. Dit zijn online bijeenkomsten waarin we algemene informatie geven over vrijwilligerswerk, een aantal vrijwilligersorganisaties iets vertellen over hun organisatie en belangstellenden vragen kunnen stellen. Deze webinars staan ook open voor de studenten, die hier via de digitale leeromgeving op geattendeerd worden.

Wil je tijdens een van deze webinars iets vertellen over het vrijwilligerswerk in jullie organisatie, laat dit dan s.v.p. uiterlijk 30 september weten via een mail aan vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl.

Vragen welkom
We staan graag voor jullie klaar bij vragen over bovenstaande én voor andere vragen rondom vrijwilligerswerk.

Hartelijk dank, vriendelijke groeten,

Kevin van Gorkom, HZ University of Applied Sciences
gork0005@hz.nl

Marieke Besuijen en Debby Wolff, Vrijwilligerspunt Vlissingen
0118–487 000 / vrijwilligerspunt@vlissingen.nl / vacaturebank.vrijwilligerspuntvlissingen.nl
 

Janneke Nijssen en Sacha de Koning, Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg)
06–51651962 / 06–82227382 / vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl / welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk