Bestuursleden speeltuin Meiveld

Een blog over vrijwilligerswerk bij speeltuin Meiveld

08 juli 2020

Het is 4 maart 2020 wanneer ik naar speeltuin Meiveld ga om dit blog te schrijven. Vlak daarna begon de Corona crisis. In overleg met de speeltuin hebben we dit blog destijds niet geplaatst. Gelukkig heeft de speeltuin haar deuren inmiddels weer geopend én ontvangen ze nieuwe vrijwilligers met open armen!

 

Speeltuin Meiveld bezocht ik al met neefjes, nichtjes en kinderen van vrienden (en over een tijdje vast ook met ons eigen zoontje). Maar vandaag bezoek ik de speeltuin om met hen in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk.

 

Gabi (voorzitter van het bestuur) en Francien (secretaris) vertellen me heel blij te zijn met het team van zo’n 20 vrijwilligers. Zonder hen zou de speeltuin niet kunnen bestaan. Wat ze zoal doen? Ze zorgen voor de toegankelijkheid van de speeltuin, bemensen de kassa, werken in de kiosk, houden de speeltoestellen en wc’s schoon, plakken pleisters, verwijderen brandnetels, verkopen ijsjes, etc.
Naast het vrijwilligersteam is Jhonny er; hij is de vaste (betaalde) beheerder van de speeltuin en zorgt dat het terrein altijd piekfijn in orde is en aan alle veiligheidsmaatregelen voldoet. Er komt al met al heel wat kijken bij het draaiende houden van de speeltuin. Maar; de blije kinderen, het plezier dat ze hebben en een vol terras met kletsende mensen maakt het superleuk om te doen!

 

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van het vrijwilligersteam van de speeltuin? Je wordt met open armen ontvangen! Het huidige team is al heel divers, maar nóg wat meer kleur in het team zou heel welkom zijn. Al vanaf 1 keer per maand kun je iets doen. Je inzet is hartstikke flexibel en in overleg. Zo kun je bijvoorbeeld helpen met het maken van een poster voor een evenement; daar is de speeltuin enorm mee geholpen! Of misschien vind je het leuk om activiteiten te organiseren, zoals Sinterklaasbingo of een kerststukje maken? Ook dat kan! Belangrijk is wel dat je tegen wat drukte kan, want het is altijd gezellig druk bij de speeltuin.

 

Er wordt van alles gedaan om het team van vrijwilligers zo hecht te houden. Zo wordt er ’s zomers een barbecue voor hen georganiseerd, is er in de winter een kerstborrel én krijg je als vrijwilliger (als je er een jaar werkt) gratis een jaarabonnement voor je (klein)kinderen.

 

Ben je enthousiast geworden? Via de onderstaande links, kun je je aanmelden als vrijwilliger bij de speeltuin:

Vrijwilligersvacature voor activiteitenbegeleider, klik hier.

Vrijwilligersvacature voor (groen)onderhoud, klik hier.

Vrijwilligersvacature voor de kiosk en toegang, klik hier.