Foto van bijeenkomst vrijwilligersorganisaties 20 juni

Van elkaar leren

28 juni 2022

Op maandagavond 20 juni organiseerden we een IDEE bijeenkomst voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties. IDEE staat voor Interactief Delen van Ervaringen en Expertise. 

Het thema van deze bijeenkomst was "Van elkaar leren". Er waren 15 deelnemers van de organisaties Hart voor de Zorg Walcheren, Gilde Walcheren, Repair Café, City Seeds, Stadsklooster Simpelhuys, CitySeeds, Humanitas Zeeland, Mentorschap Zeeland, KBO PCOB, Verkeersgroep Stromenwijk, Christen Unie, Resto VanHarte en WVO Zorg.

Nico Landsman van CitySeeds verzorgde een presentatie over het krijgen van contact met je buurt. Henk Goudzwaard van Stadsklooster Simpelhuys deelde zijn ervaringen over het opzetten van een nieuw initiatief. En onze collega Sacha van Samen Vrijwillig deelde ervaringen en tips met het inzetten van social media campagnes voor onder meer de werving van vrijwilligers. 

Naar aanleiding van deze thema's stelden de deelnemers vragen, gingen met elkaar in gesprek en wisselden ervaringen uit. Daarna was er gelegenheid voor informele uitwisseling, onder het genot van een hapje en drankje.

Het was fijn om elkaar op weer op deze manier te kunnen ontmoeten en we kijken ernaar uit om de volgende IDEE bijeenkomst te gaan organiseren.

Hartelijk dank aan Nanda van Ontmoetingscentrum 't Bolwerk, voor de gastvrije ontvangst en de mooie locatie op 20 juni. 


Team Samen Vrijwillig
juni 2022