Liselotte Maes, vrijwilliger bij Sjakie's Chocolademuseum

Liselotte Maes is met veel plezier vrijwilliger bij Sjakie's Chocolademuseum

02 september 2020

In juli startte Liselotte bij Sjakie's Chocolademuseum aan de vlasmarkt in Middelburg en daar voelde ze zich meteen thuis. "Het is een ontzettend leuke en professionele stichting en we werken met een heel leuk team", vertelt Liselotte. "Momenteel ben ik op zoek naar een baan, maar omdat dat niet meevalt, ben ik via Welzijn Middelburg op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Het leuke aan het Chocolademuseum is dat ik er mensen ontmoet en een praatje met de bezoekers kan maken, terwijl het ook nog voor een goed doel is."

Het Chocolademuseum is onderdeel van Stichting Chocolate Lovers. De stichting houdt zich sinds 2013 bezig met:

  • het realiseren van mooie momenten voor gezinnen met langdurig en/ of chronisch zieke kinderen
  • het doen van laatste wensvervullingen voor kinderen en jongeren
  • het helpen geven van extra levensvreugde aan de oudere, dementerende medemens
  • het verzorgen van activiteiten, bevorderlijk voor bovengenoemde doelgroepen

Zij doen dit alles vanuit de opbrengsten vanuit het eigen atelier, de winkel en het museum en daarnaast door giften en natuurlijk de inzet van vrijwilligers zoals Liselotte.

Liselotte werkt 3 middagen in het museum en vertegenwoordigt haar locatie in een interne werkgroep. Ook is ze gevraagd om mee te werken aan de roosterplanning van de stichting.

Mocht je denken dat dit het enige vrijwilligerswerk is wat Liselotte doet? Dan heb je het mis! Al meer dan 25 jaar zet ze zich in voor Atelier de Kaarsenvriend in Goes, daarnaast organiseert ze al een jaar of 10 het jaarlijkse Open Toernooi voor Tennisverening Dauwendaele en fotografeert ze voor deze club én voor Badmintonvereniging VSV Marathon in Vlissingen. "Het leukste hieraan vind ik de gezelligheid op de club en het organiseren. Met niets beginnen en uiteindelijk tot een mooi toernooi komen waar we de spelers zien genieten op onze tennisbanen."

Wat was het leuk om je te spreken, Liselotte. Dankjewel voor je inzet als vrijwilliger en geniet van je welverdiende ijsje!