Afbeelding van jonge klussers tijdens NLdoet 2018

Meld je klus aan voor NLdoet 2020

31 oktober 2019

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Tijdens NLdoet kunnen mensen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Voor organisaties is het een mooie kans om klussen geklaard te krijgen. Want elke maatschappelijke organisatie kent het: klussen en activiteiten die belangrijk zijn maar waar de mankracht voor ontbreekt. Door met NLdoet mee te doen, kun je extra werk verzetten met nieuwe vrijwilligers. Je legt als organisatie nieuwe contacten en je zet jullie organisatie in het zonnetje want er is veel promotie rondom NLdoet, zowel landelijk als lokaal.

Klussen kunnen aangemeld worden via www.nldoet.nl 
Aan wat voor klussen kun je denken? Opknappen, opruimen, tuinieren, begeleiden bij een uitstapje of verwendag voor cliënten of bewoners, creatieve klussen en nog veel meer. 

Nadat je een klus hebt aangemeld, is het mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen bij het Oranje Fonds voor bijvoorbeeld materialen, entreebewijzen en catering. Dit kan tot en met 31 januari 2020. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,00. Lees hier meer over hoe je een aanvraag indient en wat de voorwaarden zijn. 

We denken vanuit het vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig graag met jullie mee, dus als je vragen hebt over het omschrijven van je klus en / of de financiële aanvraag, voel je welkom om contact met ons op te nemen!

 

Foto: Jonge klussers tijdens NLdoet op basisschool de Palmenhof in Middelburg