Afbeelding van een vrijwilliger die helpt bij een schilderclub voor ouderen

Anja de Groene

26 november 2019

Afgelopen jaar was Jeannette Krieger onze ambassadeur voor het vrijwilligerswerk in Middelburg. Jeannette is tijdens verschillende organisatiebezoeken en bijeenkomsten in gesprek gegaan met vrijwilligers en heeft diverse blogs geschreven. We zijn heel blij met deze extra aandacht voor vrijwilligerswerk. Graag bedanken we Jeannette voor haar betrokkenheid en inzet het afgelopen jaar.

Anja de Groene neemt het stokje van Jeannette over, zij is met ingang van december onze nieuwe ambassadeur. Veel mensen in Middelburg kennen Anja vanuit de Drvkkery, waarvan zij voorheen samen met haar man Dick Anbeek eigenaar was. Of van de HZ waar ze jarenlang lector duurzaamheid en water was.

Wie denkt dat Anja nu een rustig bestaan leidt is mis. Haar dagen zijn goed gevuld, onder meer met vrijwilligerswerk bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur en bij Stichting Filmalot. Anja: “Het (vrijwillig) werken bij verschillende organisaties maakt je rijker. Je ontdekt nieuwe werelden en helpt er nog andere mensen mee ook! “

We hebben Anja gevraagd om de focus van haar ambassadeurschap te leggen op de sector cultuur. Anja gaat komend jaar een aantal organisaties bezoeken en met hun vrijwilligers in gesprek. “Ik heb veel affiniteit met de sector cultuur en verheug me erop om te schrijven over het vrijwilligerswerk van de organisaties die ik ga bezoeken. Fijn dat ik organisaties zo een beetje kan helpen om meer bekendheid te geven aan het werk dat zij doen.”