Mooi dat vrijwilligerswerk in Nederland bestaat

02 augustus 2022

Nisrin is vrijwilliger bij Welzijn Middelburg en bij middelbare school Nehalennia: “Het geeft me een gevoel van geluk om andere mensen te helpen en iets voor hen te betekenen.”

Nisrin is geboren in Syrië en moeder van vier jonge kinderen. In Syrië en Dubai heeft ze gewerkt als docent Engels in het hoger onderwijs. Ze is 7 jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. “Mijn kinderen zijn allemaal naar school en ik heb dus vrije tijd over. Ik wil iets goeds doen voor de maatschappij en wil graag in contact komen met andere mensen. Dan kan ik ook meer oefenen met Nederlands praten. Ik wil graag zinvol bezig zijn, andere mensen helpen en meer ervaring opdoen.”

Nisrin vertelt dat ze het mooi vindt dat vrijwilligerswerk in Nederland bestaat. Haar ervaring is dat mensen in Syrië elkaar natuurlijk wel helpen in familiekringen en vrienden, maar niet in de vorm van vrijwilligerswerk zoals het hier in Nederland is georganiseerd. “Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan betekenen voor anderen en nieuwe mensen kan leren kennen.”

Iedere week zet Nisrin zich in als vrijwillige tolk en sleutelpersoon bij verschillende integratieprojecten van Welzijn Middelburg. Ze is te vinden bij de Participatiebalie #Meedoen Samen aan de slag in het AZC Middelburg, waar vrijwilligersklussen worden aangeboden aan de bewoners. Ze legt uit wat het vrijwilligerswerk inhoudt en helpt collega’s met vertalen. Nisrin helpt ook bij de maatschappelijke begeleiding die Welzijn Middelburg biedt aan statushouders, door te tolken tijdens de individuele begeleidingsgesprekken met statushouders. Naast haar vrijwillige inzet bij Welzijn Middelburg geeft ze ook twee keer per week vrijwillig Engelse les aan leerlingen van Nehalennia.

 

Bedankt voor het leuke gesprek Nisrin!
Eline Kabboord
Team Samen Vrijwillig
#mensenmakennederland

 

 


Meer info over vrijwilligerswerk:
www.welzijnmiddelburg.nl | vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl | 06 - 28679876