Afbeelding van NLdoet in Middelburg

Ook op anderhalve meter zijn er leuke en veilige activiteiten mogelijk

15 januari 2021

Elke maatschappelijke organisatie kent het: klussen en activiteiten die belangrijk zijn maar waar de mankracht voor ontbreekt. Het opknappen van een gebouw, lenteklaar maken van een moestuin of een leuk extraatje organiseren voor bewoners… Voor dat soort activiteiten organiseert het Oranje Fonds ook dit jaar weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doe je ook mee op 28 en 29 mei? 

NLdoet is dé kans om klussen te klaren. Je legt als organisatie nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet jullie organisatie in het zonnetje. Het Oranje Fonds zet de schijnwerpers op vrijwilligerswerk en ondersteunt jullie graag hierbij!  
    
Financiële bijdrage en gratis promotie
Organisaties kunnen vanaf 16 november weer een bijdrage van maximaal €350 per locatie aanvragen voor bijvoorbeeld materialen en catering. De deadline is 23 april 2021, waarbij geldt op = op, dus wacht niet te lang. Op nldoet.nl lees je de voorwaarden en vind je het aanvraagformulier. Iedere organisatie krijgt daarnaast begin mei een NLdoet promotiepakket. In april 2021 roept het Oranje Fonds heel Nederland in een campagne op om tijdens NLdoet voor iemand anders klaar te staan. Zo maken we samen van NLdoet een succes!

Het Oranje Fonds helpt graag bij de organisatie. Voor veel voorkomende klussen hebben zij voorbeeld-draaiboeken ontwikkeld. Overweeg je mee te doen maar weet je niet precies hoe? Kijk op www.nldoet.nl voor deze handige draaiboeken en nog veel meer slimme tips en downloads!

Veilig meedoen aan NLdoet

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je kunt doen tijdens NLdoet. Voor het Oranje Fonds gaan veiligheid en gezondheid boven alles. Daarom roept het Oranje Fonds deelnemers dringend op om alle geldende voorschriften vanuit de Rijksoverheid en RIVM strikt in acht te nemen bij het meedoen aan NLdoet.

Om NLdoet zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden heeft het Oranje Fonds een aantal dingen bedacht. Zo mag je activiteit op meerdere dagen plaatsvinden, is er extra geld beschikbaar voor de aanschaf van beschermende materialen en hebben we onze voorwaarden voor organisaties die werken met een kwetsbare doelgroep aangepast. Lees hier meer over bij de FAQ’s op nldoet.nl.

 

NLdoet in Middelburg
 

In de gemeente Middelburg zijn er al diverse NLdoet klussen aangemeld, zoals bijvoorbeeld:
- Het clubhuis opknappen bij Waterscouting Paul Kruger in Middelburg
- Onderhoud speeltuin en wijkgebouw bij Wijkvereniging 't Zand
- Bomenplantdag bij Voedselbos de Langhe Laere
- Onderhoud buitenaccommodatie KV Top
- De tuin opknappen van het Buitenplaats Atelier (Pennywafelhuis)
- Onderhoud Stadstuin Middelburg, bij SVRZ
- Tuin inrichting bij appartementen, bij Agaat Philadelphia
- Onderhoud in en om het gebouw van Scouting Gouden Cirkelgroep
- De tuin opknappen bij SVRZ, locatie Compagnieplein
- De weides en het erf zomerklaar maken bij Kinderboederij de Klepperhoeve
- Het voorjaars klaar maken van de balkons bij SVRZ, locatie Noordbolwerk
- Gezellig groenonderhoud bij de Stadstuin in Middelburg Zuid (SVRZ)
- Meedoen aan de Lutem klusdag, om het clubgebouw te onderhouden
- Onderhoud aan de speeltuin en wijkgebouw in 't Zand-Stromenwijk
- Een voorjaarsklus op het schoolplein van de Aventurijn

 

 

Dit nieuwsbericht is gekopieerd vanuit een nieuwsbrief van het Oranje Fonds.

Foto: Mieke Wijnen Fotografie