Afbeelding van cursisten en trainer

Door versoepelingen weer training op locatie mogelijk

17 juni 2021

Het voelde gewoon een beetje feestelijk. Na een lange periode waarin we via het Kennisplatform alleen online workshops, trainingen en bijeenkomsten konden aanbieden, vond op woensdagochtend 16 juni weer een training in de zaal plaats. 

Jeanine Sinke, specialist eenzaamheid bij Het Aandachtshuis, ging met twee vrijwilligers in gesprek over de e-learning "Eenzaamheid" die zij thuis gevolgd hadden en de vragen die zij met betrekking tot dit thema tegenkomen in hun vrijwilligerswerk. Het werd een prettige bijeenkomst, waarbij de vrijwilligers aangaven goede inzichten te hebben opgedaan. 

En wat is het fijn dat er nu, met de huidige versoepelingen, ook weer fysieke ontmoeting mogelijk is bij de opleidingsactiviteiten die we via het Kennisplatform organiseren! Waarbij we zorgen voor ruime zalen en anderhalve meter afstand.

Als de versoepelingen zoals verwacht ruimer gaan worden, gaan we ons best doen om voor het najaar weer een mooi trainingsaanbod (fysiek, op locatie) voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren samen te gaan stellen. Daarnaast blijven de online leeractiviteiten ook toegankelijk.

Heb je leervragen? Deel ze dan s.v.p. met ons! Dit kan via een mail of telefoontje aan Janneke (j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl / 06 - 51 65 19 62).


Ook belangstelling voor de e-learning Eenzaamheid? Klik hier om deze e-learning thuis te volgen, het duurt 20 minuten.
Aan bod komt:
- Wat is eenzaamheid? Wat voor signalen kunnen wijzen op eenzaamheid? Hoe maak je het bespreekbaar?
- Wat zijn de mogelijke gevolgen van eenzaamheid?
- Wat kun je voor iemand betekenen: wat zijn jouw mogelijkheden en beperkingen om iemand die eenzaamheid ervaart te helpen?
- Hoe kun je iemand ondersteunen om het proces van vereenzamen te doorbreken?

En je kunt nog uit meer (online) aanbod kiezen bij het Kennisplatform, klik hier voor een overzicht.