Afbeelding van binnenkant pipowagen bij Speelhof Hoogerzael

Creatieve vrijwilligers gezocht voor opzetten kinderactiviteit: poppenkast.

13 maart 2020

Na weken van regen, fiets ik met een voorzichtig en heerlijk lentezonnetje boven me het terrein van Speelhof Hoogerzael op. Wat is het toch altijd heerlijk hier, een oase van rust en groen, en dat zo vlakbij de binnenstad.

Voor wie Speelhof Hoogerzael nog niet kent: het is een natuurspeelterrein in Middelburg, voor iedereen gratis toegankelijk. Kinderen kunnen er naar harte lust spelen in een ravotbos, speelweiden, een waterspeelplaats, een boomgaard. Er is ook een fruittuin, schooltuinen, vrijwilligerstuin, watergangen en een vuurplek.

Ik heb vandaag een afspraak met Marien Boonman, een van de vrijwilligers actief bij Speelhof Hoogerzael, over een mooi idee voor een nieuwe activiteit voor kinderen. Marien vertelt me over de pipowagen op het terrein en laat me de wagen zien. Heel graag wil Marien de wagen gebruiken voor een leuke kinderactiviteit: een poppenkast voorstelling. En dan liefst in de zomervakantie, zodat de Speelhof een leuke activiteit kan bieden aan kinderen die niet op vakantie gaan in de zomer. "Kijk, voor de wagen ligt een prachtig grasveld. Daar kunnen de kinderen lekker op zitten terwijl ze kijken naar de voorstelling."

Ik spreek met Marien af dat wij voor deze activiteit een vacature voor vrijwilligers op onze website zullen plaatsen. Bij deze ook hier de oproep: vind je het leuk om deze activiteit mogelijk te maken? Een poppenkast voorstelling opzetten en deze zo'n 3 tot 5 keer uitvoeren in de zomervakantie? Bel dan even met Marien (06-15603127). Je wordt met open armen ontvangen en er is veel ruimte voor je eigen creativiteit. 

Ik koop nog twee potjes zelfgemaakte jam en fiets het terrein weer af, terug de drukte in. En ik fiets even later helaas ook door een fikse hagelbui. Geef mij die lentezon maar weer! 


Janneke Nijssen
Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig

Afbeelding van grasveld voor pipowagen bij Speelhof Hoogerzael