Foto van een jongen die samen met een oudere bewoner aan een voorjaarsstukje werkt

Samen voorjaarsstukjes maken

10 maart 2019

We kregen een leuke vraag van basisschool De Lonneboot in Nieuw en Sint Joosland. De leerlingen in de Kinderraad wilden een keer vrijwilligerswerk doen. Of wij hen op weg wilden helpen?

Dat doen wij heel graag natuurlijk. De interesses van de leerlingen bleken breed, een plek was zo gevonden. Op 21 februari was het zover: de leerlingen gingen op pad naar SVRZ 't Gasthuis om te gaan helpen bij een natuuractiviteit. Onder de enthousiaste begeleiding van Johan, hebben kinderen en bewoners samengewerkt aan mooie voorjaarsstukjes. Tijdens het werken ontstond al gauw contact en kwamen er gesprekjes op gang.

De Kinderraad op basisschool De Lonneboot wordt gekozen uit de leerlingen in groep 6, 7 en 8. Zij houden zich bezig met de schoolomgeving en informeren na iedere vergadering of activiteit hun eigen klas. Gert Dorleijn, directeur en leerkracht groep 7-8: "Het was een erg leuke ochtend. De kinderen kwamen vol verhalen terug op school en ook thuis werd er over verteld hoorde ik."

Fijn om terug te kunnen kijken op een geslaagde ochtend voor zowel bewoners als de jonge vrijwilligers. Katinka, Mascha en Johan van 't Gasthuis: hartelijk bedankt voor de fijne ontvangst en begeleiding en natuurlijk een warm dank je wel aan alle leerlingen van de Kinderraad, wat leuk dat jullie dit wilden doen!

 

Graag bedanken wij (jonge) vrijwilligers in Middelburg voor hun inzet en willen wij hun inzet zichtbaar maken. Jij kunt hierbij helpen! Ken je (jonge) vrijwilligers die je graag wil bedanken voor hun inzet? Nomineer hen voor de Lange Jan Awards. Dit kan van 11 maart tot en met 7 april. Lees hier meer.
 

Foto van jonge vrijwilligers die samen met ouderen voorjaarsstukjes maken