Afbeelding Lucas Meijs

In gesprek met Lucas Meijs

17 december 2020


Vanuit Samen Vrijwillig zijn we gewend om zo'n 3 of 4 keer per jaar een IDEE bijeenkomst te verzorgen voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van Middelburgse / Walcherse vrijwilligersorganisaties. IDEE staat voor Interactief Delen van Ervaringen en Expertise. Tijdens de bijeenkomsten is er naast het bespreken van een inhoudelijk thema altijd gelegenheid tot het informeel uitwisselen van ervaringen. 

Dat liep het afgelopen jaar dus even anders door de coronamaatregelen. We zijn op zoek gegaan naar een alternatief en hebben hoogleraar Lucas Meijs gevraagd of hij samen met ons een serie online bijeenkomsten wilde verzorgen. Tot ons grote plezier wilde Lucas dit doen. En zo gingen we samen met vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden in september, oktober en november een avond in gesprek met Lucas Meijs, over 3 verschillende thema's.

Teruglezen en -kijken
Van deze gesprekken zijn verslagen en video opnames beschikbaar. Je kunt ze dus ook teruglezen en -kijken, via de onderstaande links.

Hoe ben je voorbereid op grote, onverwachte gebeurtenissen?
Hoe maak je je vrijwilligerswerk virtueler? 
Hoe bestuur je in 4 uur per week?


In vervolg op het eerste thema hebben we een document met 10 voorbeeldvragen gemaakt voor als je iemand wil helpen, waarbij je er in je vraagstelling aandacht voor hebt dat je hulpaanbod gelijkwaardig is.

Laat je inspireren
Laat je inspireren door de gesprekken. Je leest / hoort onder meer tips over:
- het inzetten van bestaande netwerken en de samenwerking met andere organisaties
- het gelijkwaardig maken van je hulpaanbod
- hoe je vrijwilligerswerk tijd- en plaats onafhankelijk kunt maken
- hoe je bestuurswerk weer behapbaar maakt

Samen verder brainstormen?
En wil je een keer verder nadenken en brainstormen over de thema's die in bod zijn gekomen tijdens deze webinars, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen met ons. We denken graag met je mee en we kunnen tevens een kleinschalige online bijeenkomst met andere coördinatoren organiseren om er samen mee aan de slag te gaan. 

Veel plezier met het lezen / bekijken van de verslagen en opnames!