Veel geleerd als maatje bij Manteling

04 juli 2022

Met veel enthousiasme vertelt Rachel over haar tijd als maatje bij Manteling. Via Manteling werd ze als maatje gekoppeld aan een mevrouw van 84 jaar waar ze één keer in de twee weken een middag op bezoek ging. Door gezellig te kletsen en een luisterend oor te bieden, betekende ze veel voor mevrouw.  

Rachel deed het vrijwilligerswerk als werkveldoriëntatie voor haar studie Social Work. Ze vindt het echt een meerwaarde voor haar opleiding. “Naast dat ik veel geleerd heb zoals het oefenen met gespreksvaardigheden, goed kunnen luisteren en mensenkennis opdoen, maakte ik ook kennis met een andere doelgroep”. Ze heeft het als een waardevolle tijd ervaren en denkt erover na om het na haar studie weer op te pakken.

Het mooiste moment vond Rachel wanneer ze samen met mevrouw naar café De Juf in Middelburg ging. Het was een leuk uitje en ze hebben er goede gesprekken gevoerd. “Het was mooi om te zien hoe mevrouw zich steeds meer open stelde en de gesprekken steeds dieper werden. Ik heb zoveel van haar geleerd. Wat mij erg is bijgebleven is hoe afhankelijk mevrouw was van haar gezondheid”.

Rachel vindt Manteling een heel fijne organisatie waar ze goed begeleid werd. “Toen ik me aangemeld had kreeg ik eerst een training met nuttige informatie en om de zoveel tijd vond er een intervisiebijeenkomst plaats. Daarnaast houden ze goed contact met je en kun je altijd terecht bij een vrijwilligerscoördinator”. Doordat ze zelf invulling mocht geven aan de bezoeken was het erg laagdrempelig. Ze vertelt dat ze eigenlijk ‘niks’ deed, want er alleen zijn voor mevrouw was al genoeg. Ze beveelt het daarom graag aan anderen aan. “Het kost zo weinig moeite, maar het kan zoveel betekenen voor mensen en het gaf mij zelf ook veel voldoening”.Bedankt Rachel voor het delen van je ervaringen.
Dit blog is geschreven door Marline (student HZ), dank je wel Marline.

Team Samen Vrijwillig
#mensenmakennederland

Over Manteling
Manteling biedt hulp aan mantelzorgers, mensen met een ziekte of beperking, mensen met psychische problemen, eenzame mensen, mensen met dementie en mensen in de laatste fase van hun leven. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan de kwaliteit van leven van mensen die hulp vragen en van vrijwilligers die hulp bieden.

Naast maatje, kun je bij Manteling ook ander vrijwilligerswerk doen. Denk aan netwerkcoach, kookvrijwilliger in het Hospice, coördinator Vriendendienst, gastvrouw of gastheer of zorgvrijwilliger in het Hospice, vrijwilliger Koffietijd.

Hieronder vind je een aantal linkjes naar vacatures voor vrijwilligerswerk bij Manteling.

Je bent van harte welkom om ook maatje te worden bij Manteling of je op een andere manier vrijwillig in te zetten! Heb jij belangstelling of wil je er graag meer informatie over?
Dan kun je contact opnemen met het team van Manteling via 0118-553530 / info@mantelingwalcheren.nl

Ben jij net als Rachel student aan de HZ?
Dan kun je bij Manteling vrijwilligerswerk doen in het kader van je werkveldoriëntatie (WOR) en HZ Personality. Bel of mail met Daphne of Marcella als je belangstelling of vragen hebt. Hun contactgegevens zijn: dvg@mantelingwalcheren.nl / mdv@mantelingwalcheren.nl / 0118 - 55 35 30 / 06 – 1396 8941.

Linkjes vacatures voor vrijwilligerswerk bij Manteling
Manteling zoekt maatjes en bezoekvrijwilligers
Manteling zoekt kookvrijwilligers
Manteling zoekt hospicevrijwilligers
Manteling zoekt vrijwilligers begeleiding en boodschappendienst
Manteling zoekt vrijwilligers VPTZ thuis
Manteling zoekt een vrijwillig coördinator Vriendendienst
Manteling zoekt een vrijwillig coördinator Eenzaamheid
Manteling zoekt een vrijwillig coördinator VPTZ thuis