Rick Stoorvogel

Inmiddels 20 jaar en nog steeds vrijwilliger!

07 april 2021

Zo leuk: daar zat Rick opeens weer voor me, onze oud-vrijwilliger. Inmiddels 20 jaar en student in Leiden. Via Teams ontmoeten we elkaar en ik vind het erg leuk om hem na al die jaren weer te zien en spreken.

 

Rick Stoorvogel was 13 jaar toen hij vrijwilliger werd in het Nieuwsteam JONG bij ons vrijwilligerssteunpunt. “Maatschappelijke stage was toen bij ons op school niet meer verplicht, maar ik ging toch even naar de vacatures kijken. Daar stond ook het Nieuwsteam JONG tussen. Ik was toen helemaal gek van filmpjes maken en dacht: dat is misschien wel leuk. Toen heb ik daarop gereageerd en het bleek inderdaad heel leuk te zijn.”.
 

Samen met zijn vriend Roel interviewde en filmde hij vrijwilligers. Wij deelden vanuit ons vrijwilligerssteunpunt deze filmpjes om mensen te laten zien hoe divers en leuk vrijwilligerswerk is. “Samen met Roel maakte ik al filmpjes voor onszelf. De kwaliteit was niet bijster hoog hoor,” lacht Rick, “het was vooral leuk om te doen. Dat we via het Nieuwsteam een opdracht hadden, echt ergens voor aan de slag konden en ergens langs mochten gaan, dat vonden we geweldig. Zoals bij WFM toen, alleen al dat je daar mocht kijken en dan ook nog mocht filmen en interviewen! Ook het bezoek aan de Zeeuwse Muzikanten is me bijgebleven en een interview met een vrijwilliger van Colours by the Sea.”
 

We halen nog even herinneringen op aan de Lange Jan Awards feestavonden in 2015 en 2017. Rick: “Ja, daar kwam het allemaal een beetje bij elkaar. Zoveel vrijwilligers van verschillende organisaties waren daar die avonden. We hebben veel vrijwilligers geïnterviewd en een sfeerfilm van de avond gemaakt. Ik vond het heel leuk om in de schouwburg en bij Van der Valk rond te lopen, dat we echt gevraagd waren om te filmen.”

Rick studeert nu Nederlandse Taal en Cultuur, met een minor Journalistiek. Ik vraag hem in hoeverre de ervaringen die hij tijdens het vrijwilligerswerk heeft opgedaan van invloed zijn geweest op zijn studiekeuze. “Op mensen afstappen en vragen stellen, dat is toen wel begonnen denk ik. Het was spannend, maar we moesten toch dat filmpje maken, dus dan deed je het gewoon. Teksten schrijven en verhalen vertellen, dat vind ik nu ook nog steeds leuk en daar wil ik ook na mijn studie iets mee gaan doen.”

 

Ook nu doet Rick trouwens nog vrijwilligerswerk. Hij beheert sinds een jaar de website van Het Hofje Onder den Toren in Middelburg. “Dat is niet veel werk hoor. Af en toe krijg ik een artikel doorgestuurd, dan pas ik het een beetje aan en zet het online. Vrijwilligerswerk kost vaak minder moeite dan je van tevoren denkt. Als je het gewoon doet vanuit wat je zelf leuk en interessant vindt, dan komt het goed. Kijk, je moet mij niet vragen om een schuur op te knappen, want ik heb geen idee hoe dat moet. Maar zo’n website beheren is voor mij niet veel werk, omdat ik het leuk vind en weet hoe het werkt. En het is fijn dat ik daar dan mensen mee kan helpen.”

 

 

Dank je wel Rick voor het delen van je ervaringen!
Janneke Nijssen, Samen Vrijwillig

 

#mensenmakennederland