Samen genieten

"Mijn droom is uitgekomen!"

02 september 2019

Eerste ontmoetingsdag Stichting Hart voor de Zorg groot succes

Op 30 augustus organiseerden we met Stichting Hart voor de Zorg en andere samenwerkingspartners en sponsoren de eerste Walcherse ontmoetingsdag voor 55-plussers. Ontmoeten, verbinden, natuur en bewegen stonden centraal voor de 46 aanwezige gasten. Het plezier was duidelijk van hun gezichten af te lezen.

“Het is net Schiphol….”

Vanuit heel Walcheren kwamen vrijdagochtend taxibusjes aangereden om de gasten van de ontmoetingsdag op hun bestemming, Terra Maris, af te zetten. De 55-plussers, waren allemaal aangemeld door een zorgmedewerker, die hen een mooie dag in de natuur gunde. Bij aankomst werden ze gekoppeld aan een vrijwillige begeleider. Dat leverde ‘Schiphol-achtige’ taferelen op door de naambordjes die iedereen omhoog hield om elkaar te vinden. Het was prachtig om direct al zoveel blije gezichten te zien en te merken dat het tussen sommige gasten en vrijwilligers meteen klikte.

“Mensen zijn met zo weinig tevreden.”

De gasten kregen tijdens de ontmoetingsdag diverse activiteiten aangeboden. De wandeling met de boswachter door natuurgebied de Manteling en het ‘bijkletsen’ met de imker waren erg in trek. En ook het ‘beweegpad’ trok veel bezoekers. Dat snapten we helemaal, want toen ze eenmaal het eerste groepje de polonaise zagen doen, wilden ze allemaal! In het deel van de tuin waar de handmassages werden gegeven, heerste een serene rust. Het was haast ontroerend om te zien hoe goed het de mensen deed om een tijdlang de volledige aandacht van de masseur te krijgen.

Er waren nog veel meer activiteiten, zoals schilderen en boetseren in de natuur, een lezing over vogels bijwonen of een geheugentraining doen, maar van veel vrijwilligers hoorden we terug dat alleen al een dagje buitenzijn en kunnen kletsen met iemand, al genoeg was voor hun gast. “Mensen zijn met zo weinig tevreden”, zei vrijwilligster Jet treffend aan het eind van de dag.

Schilderen in de mooie tuin

“Mijn droom is uitgekomen!”

Kenmerkend voor de dag was de bijzonder goede sfeer. De lunch werd bijvoorbeeld gezamenlijk aan grote picknicktafels genuttigd. Iedereen was er vrij in om zelf een plekje te kiezen om te lunchen, maar uiteindelijk zat iedereen bij elkaar en werd er druk gekletst met de tafelgenoten. Er werden telefoonnummers met elkaar uitgewisseld en er werd vooral veel gelachen. Zoals Sylvia, een van de vrijwilligers zei: “Voor ons is het net zo hard genieten!” en daar heeft ze wat ons betreft helemaal gelijk in.

Aan het eind van de prachtige en niet te vergeten, zonnige dag vroegen we Anita Aerts, de initiatiefnemer van de ontmoetingsdag hoe ze de dag ervaren had. "Mijn droom is uitgekomen!", reageerde ze met een glimlach van oor tot oor. Nadat alle gasten weer waren opgehaald en de vrijwilligers moe maar voldaan huiswaarts waren gekeerd, ging ook de organisatie dik tevreden naar huis. Op naar de tweede ontmoetingsdag op 27 september!

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor 27 september? Neem even contact met ons op: vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl / 0118-727027. Laat het ons ook weten als je iemand kent van 55+ die aan huis zorg ontvangt, voor wie zo’n dag als dit zeer welkom is.

De prachtige foto's zijn van Mieke Wijnen Fotografie

Samen genieten van een dagje uit