Afbeelding van jonge klussers tijdens NLdoet 2018

Help mee tijdens NLdoet op 15 en 16 maart

10 maart 2019

Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart 2019 vindt NLdoet plaats: de grootste vrijwilligersactie in Nederland.
Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen en kinderboerderijen in het hele land hebben klussen aangemeld waar zij graag helpende handen voor willen. 

 

Ook in Middelburg zijn er veel klussen aangemeld waar je een ochtend of middag bij kunt gaan helpen. Wat denk je bijvoorbeeld van het planten van appel en perenbomen bij CitySeeds, of een voorjaarsklus op het schoolplein van basisschool de Aventurijn, een klusdag bij de Waterscouting of een bijenwerkdag bij Hof ter Veste?

 

Barbara Rajcevic over NLdoet: "“Mijn eerste ervaring met NLDoet was in 2017 bij de Sterrenwacht in Middelburg. Ik vond het zo’n positieve ervaring dat ik vorig jaar op zoek ben gegaan naar een project waar ik onbekend mee was. Omdat ik dieren erg leuk vind, heb ik me aangemeld bij kinderboerderij De Klepperhoeve om een dag mee te helpen. De weides moesten zomerklaar gemaakt worden, dat wil zeggen dat de losse takken uit de weides gehaald moesten worden, blad geharkt en daarna moesten de weides bemest worden zodat het gras zou groeien voor de dieren. Ik heb leuk contact gehad met de medewerkers van de boerderij en de andere deelnemers,  en iedereen was erg enthousiast. Als je van dieren houdt is dit een geweldige plek, er werd ook de tijd genomen voor een rondleiding met tekst en uitleg over de boerderij en de dieren. Tussen de middag hebben we met z’n allen gezellig gegeten, de Klepperhoeve heeft een uitstekende lunch voor ons verzorgd! Het is me zo goed bevallen dat ik ook dit jaar weer graag tijdens NLDoet de handen uit de mouwen steek op de kinderboerderij. Dan wel met mooi weer graag!”


Wil jij ook zo'n leuke ervaring op doen? Neem een kijkje www.nldoet.nl voor een overzicht van alle klussen op 15 en/of 16 maart. Je kunt je direct online aanmelden. Jouw hulp is heel welkom!