Helpende handen hart

Help je mee?

22 mei 2020

We belichten hier vrijwilligersvacatures en initiatieven die in deze tijd (extra) hulp kunnen gebruiken. Help je mee?

 • Gemeenschapstuin CitySeeds kan heel goed helpende handen gebruiken! Je kunt er doen waar je goed in bent; het begeleiden van vrijwilligers, bestuurswerk of helpen in de tuin. Zo groeien de aubergineplanten in de kas als kool, komen de eerste bloemetjes in de tomaten en kunnen ze de eerste sla oogsten! En buiten de kas worden nu om de week honderden nieuwe plantjes in de grond gezet. Lees hier meer.
   
 • Helpdigitaal biedt zorginstellingen een android tablet met SIMkaart aan waarmee via Whatsapp bewoners weer verbonden worden met hun dierbaren. Dit is gratis voor de duur van de coronacrisis. Je kunt helpen met een donatie. Lees hier meer.
   
 • Marloes Henderikx zet Virtual Reality in om mensen met dementie een fijn moment te bezorgen. Haar doel is om een aantal mooie 360-graden video's van Zeeland te laten maken en deze aan de verschillende doelgroepen beschikbaar te stellen, zodat we een heleboel mensen blij kunnen maken. Je kunt helpen met een donatie. Lees hier meer.
   
 • Via het platform Nietalleen kregen we de vraag binnen of we een mevrouw aan een loopband kunnen helpen. Vanwege haar ziekte kan ze nu de deur niet uit, maar met een loopband kan ze toch wat in beweging blijven. Heb je een loopband of een idee? We horen het heel graag!
   
 • Speeltuin van Epenpark kan door de Corona-maatregelen helaas niet open zijn om kinderen te ontvangen. Het gras, de heg en het onkruid groeien echter maar door en de vaste beheerder en de vrijwilligers kunnen het groen helaas niet onderhouden op dit moment. Ben je in de gelegenheid om af en toe wat maai- en snoeiwerk te verrichten? Je zou de speeltuin er enorm mee helpen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Femke IJsseldijk via 06-52065822 of Nieuw-Middelburg@hotmail.com.
   
 • Zorgstroom heeft nieuwe hulpvragen met ons gedeeld:
  We verwachten dat de dagverzorging binnenkort weer gaat opstarten. Hiervoor zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers die met een rolstoelbus kunnen rijden. De vrijwilliger ontvangt een rijles indien gewenst. Je vindt de vacature op onze vacaturebank. Ook zoeken we vrijwilligers die mee willen rijden om te begeleiden.
  Deze hulpvragen zijn ook nog steeds actueel:
  Fijn als mensen willen helpen bij onze boodschappendienst voor zorgmedewerkers van Zorgstroom.
  We maken graag iedere cliënt blij met een kaart of tekening. Schrijf of teken jij mee?
  En we zoeken muziekvrijwilligers die bij onze locaties buiten muziek willen maken. Of live (online) op beeld in onze huiskamer.
  Wil jij Zorgstroom helpen bij een van deze vragen? Mail naar: FBeirnaert@Zorgstroom.nl of bel naar: 06-12213963.
 • Door de coronacrisis kan de huis-aan-huis collecte van Nationaal Fonds Kinderhulp niet doorgaan. En dat terwijl kinderen in armoede in Nederland onze hulp juist nu nodig hebben. Help je mee om tóch een laptop voor school of speelmateriaal mogelijk te maken? Iedereen kan een online collectebus aanmaken om geld op te halen.
 • De Kledingbank Zeeland krijgt ontzettend veel kleding binnen. Omdat er zoveel kleding gedoneerd is en er nu maar met een beperkt aantal vrijwilligers gewerkt kan worden, is er straks heel veel werk te verzetten. Wil je straks helpen met het organiseren van de verkopingen van de kleding? Of met het aansturen van groepen vrijwilligers? Je hulp is zeer welkom! Voor meer informatie kun je terecht bij Marisca van der Rande: 06-43836287. 
   
 • Resto VanHarte is het nieuwe initiatief "Ik kook VanHarte voor jou" gestart. Hierbij kun je een gerecht koken en deze vervolgens delen met een gast die nu geen gebruik kan maken van Resto VanHarte. Lees hier meer.
   
 • Gors is op zoek naar mensen die de bewoners van 't Gors een beetje afleiding kunnen bezorgen. Kun je bijvoorbeeld een leuke beweegactiviteit (liefst op muziek) verzorgen, in de achtertuinen van de woonlocaties? Of vind je het leuk om een klein optreden te verzorgen (muziek, verhaal vertellen, etc.)? Neem dan contact op met Francois Vervaet via vrijetijdwalcheren@gors.nl.
 • SVRZ, locatie 't Gasthuis nodigt kinderen van harte uit om een versiering te maken voor de paastakken in hun woningen voor ouderen. Gooi hem door één van de brievenbussen en vergeet niet even te zwaaien! Lees hier meer. 
   
 • Stichting Chocolate Lovers kan hun doelgroep (chronisch zieke kinderen en kwetsbare ouderen) op dit moment helaas (bijna) niet bereiken vanwege alle maatregelen. Ook blijven de inkomsten uit omdat ze de winkel en het museum hebben moeten sluiten. Wil je hen helpen? Met je donatie zorg je ervoor dat ze mensen weer blij kunnen maken met hun chocolade. Lees hier meer. 
 • Je kunt anderen heel blij maken met een kaartje! Een aantal initiatieven zijn: kaartjevoorouderen.nl, Kaartjes voor cliënten(Cor)OmaPost, Liefs voor jou van HandicapNL en het aanvragen van 2 gratis ansichtkaarten van het Oranje Fonds. Bij het landelijke initiatief Postmaatje kun je je aanmelden om een vast postmaatje van iemand te worden. Zorgmedewerkers kunnen er cliënten of woongroepen aanmelden om juist kaartjes te ontvangen.
   
 • Misschien kunnen jouw buren of een ouder echtpaar bij jou in de straat wel hulp gebruiken bij hun boodschappen, eten koken, naar de apotheker gaan, of een gezellig telefoontje. Stop een kaartje in de bus met je telefoonnummer dat je graag wil helpen?
   
 • Het Oranje Fonds heeft een mooi overzicht gemaakt op welke manieren je kunt helpen. Zoals een Kidskrant, hulpplatformen, contact met ouderen en spullen delen. Lees hier meer.
   
 • Hulp bij de boodschappendienst van Manteling is welkom! Lees hier meer.
   
 • Doordat de huidige vrijwilligers onder de kwetsbare groep vallen, worden er dringend nieuwe vrijwilligers gezocht voor het maaltijdvervoer bij Zorgstroom. Lees hier meer.
   
 • De Voedselbank Walcheren heeft het ook moeilijk door het Corona-virus. Met je donatie help je hen te blijven helpen. Lees hier meer. 
   
 • Kinderboerderij de Klepperhoeve is voorlopig gesloten. Je kunt hen helpen door het doneren van een hooi-/strobaal of een voerzak. Lees hier meer.  
   
 • Middelburgers.nl houdt ook een overzicht bij van initiatieven. Lees hier meer.
   
 • Op de Facebook groep "Coronahulp Walcheren" lees je heel veel hulpvragen en -aanbod. Bijvoorbeeld een kaartenactie tegen eenzaamheid, verjaardagskaarten sturen aan kinderen, noodoppas voor zorgmedewerkers, etc. Lees hier meer.
   
 • Op de Facebook groep "Corona Durf te vragen/helpen | Zeeland" lees je ook veel hulpvragen en -aanbod. Bijvoorbeeld verzamelen van oude smartphones t.b.v. beeldbellen in verpleeghuizen, kaartacties, etc. Lees hier meer.