OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren
Inhoud: De mensen die je ondersteunt in je vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld als maatje, vragen soms meer dan je wilt of kunt geven. In deze workshop gaan we dieper in op het omgaan met onze eigen grenzen. Deze ochtend zal voornamelijk in het teken staan van ons eigen gedrag. Vanuit ons eigen gedrag kunnen we het gedrag van de ander namelijk veranderen. Na een korte theoretische uitleg gaan we aan de slag met de eigen voorbeelden uit de praktijk.
Ons gedrag is in feite de spiegel voor het gedrag van de ander, dus als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg…kortom we gaan proberen om ons eigen gedrag zodanig te veranderen, dat het stellen van onze eigen grenzen acceptabel wordt voor onszelf en daarmee ook voor de mensen die we in ons vrijwilligerswerk ondersteunen. 
De programmalijn ziet er als volgt uit:
- Kennismaken met elkaar
- Introductie
- Theoriemodel gedrag
- Praktijkvoorbeelden grenzen
- Spiegelen van gedrag
- Evaluatie en afsluiting
Deze workshop is geschikt voor alle vrijwilligers die mensen ondersteunen. En biedt een mooi vervolg op de basisworkshop Omgaan met grenzen die eerder dit jaar plaatsvond.
Kosten: Geen
Verzorgd door: Willem Maul, Humanitas Scholingsgroep
Datum: Zaterdag 28 september 2019 van 9.30 - 13.00 uur
Locatie: Hotel Terminus, Stationsweg 1 in Goes
Aanmelden en meer informatie: scholingsgroephumzld@gmail.com / 06-37447923
Graag voor 15 september aanmelden en bij je aanmelding vermelden: betreft een aanmelding via kennisplatform, je naam, telefoonnummer en de organisatie waar je vrijwilliger bent.

Deze opleidingsactiviteit wordt je aangeboden via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.