OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren
Inhoud: De mensen die je ondersteunt in je vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld als maatje, vragen soms meer dan je wilt of kunt geven. Hoe ga je hiermee om en hoe bewaak je deze grenzen? In deze workshop wordt ingegaan op de verschillende manieren waarop je met grenzen kunt omgaan. Heldere grenzen, zowel op organisatorisch als relationeel gebied kunnen vrijwilligers een belangrijke ondersteuning geven in hun werk. Grenzen vervagen soms door overbelasting, te grote betrokkenheid, onduidelijke taakverdeling, onduidelijke afspraken, verschillende verwachtingen of grensoverschrijdend gedrag. Het is van belang de grenzen van je werk en jezelf voor ogen te houden en te leren de grens aan te geven.
De programmalijn in de workshop is:
- Kennismaken & introductie
- Wat is een grens?
- Wat zijn de grenzen aan het vrijwilligerswerk?
- Wanneer wordt een grens overschreden?
- Hoe geef ik mijn grenzen aan?
Kosten: Geen
Verzorgd door: Humanitas Scholingsgroep
Datum: Woensdag 27 februari 2019 van 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Lange Noordstraat 46 in Middelburg
Aanmelden en meer informatie: scholingsgroephumzld@gmail.com
Graag vermelden: betreft een aanmelding via kennisplatform, je naam, telefoonnummer en de organisatie waar je vrijwilliger bent.

Deze opleidingsactiviteit wordt je aangeboden via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.