OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

De vertrouwenspersoon is een luisterend oor voor medewerkers en vrijwilligers. Een vertrouwenspersoon verlaagt de drempel voor medewerkers en vrijwilligers voor het aankaarten van problemen. Dit draagt bij aan een goede en veilige werksfeer. Bij deze online bijeenkomst gaan we in op:

- Wat is het verschil tussen een VertrouwensContactPersoon (VCP) en een Vertrouwenspersoon? 
- Wat doet een VCP precies? 
- Wie benader je daarvoor, aan welke functie-eisen moet iemand voldoen? 
- Wat is het verschil in verantwoordelijkheden van een VCP en van een bestuur? 

En... wat kun je als bestuur/coördinator nog meer doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

Als vervolg op dit webinar bieden we in samenwerking met NOV ook de training voor VCP aan in november.

  Voor: Vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties waar nog geen VCP werkzaam is.
  Kosten: Geen. Dit webinar wordt ons aangeboden door NOV. 
  Verzorgd door: Carin van der Hor. Carin is een van de adviseurs sociale veiligheid van NOV. Zij zijn ook de mensen die individuele organisaties verder kunnen helpen en ook dat is kosteloos.
  Datum: Donderdag 20 oktober van 19.00 - 20.00 uur
  Locatie: Online. Als je aangemeld bent, ontvang je in de week voorafgaand aan 20 oktober een link. Heb je geen mogelijkheid om online aan te haken, ben je welkom om bij ons in de ZB (bibliotheek) mee te luisteren - vermeld dit s.v.p. duidelijk in je aanmelding als je in de ZB mee wil luisteren.
  Aanmelden & meer informatie: Graag uiterlijk 16 oktober via een mail of telefoontje naar vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl / 0118 - 727 027 / 06 - 8221 8168 / 06 - 5165 1962
   

  Deze activiteit wordt aangeboden door NOV. Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.