OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

  Het eerste dagdeel van een cursus van in totaal 1 hele dag waarin je kunt leren hoe je de rol van vertrouwenscontact persoon kunt oppakken. Het tweede dagdeel is op woensdag 23 november, zie hier meer info over dagdeel 2. 

  De vertrouwenscontactpersoon (VCP) biedt de vrijwilligers of leden in je organisatie de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De VCP gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de VCP het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

  Je krijgt in de training uitleg over de rol, je taken en vooral ook: je grenzen. Daarnaast kun je oefenen met gespreksvoering en leer je hoe je jezelf introduceert in deze rol. De volgende onderdelen komen in elk geval aan bod:

  -preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie
  -taken van de VCP
  -meldingen behandelen
  -zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie
  -oefenen van gesprekstechnieken (dagdeel 2)

  Voor: Vrijwilligers / bestuursleden / medewerkers van vrijwilligersorganisaties die binnen hun organisatie de rol van VCP op zich willen gaan nemen.
  Kosten: Geen. Deze training wordt ons aangeboden door NOV. 
  Verzorgd door: Carin van der Hor. Carin is een van de adviseurs sociale veiligheid van NOV. Zij zijn ook de mensen die individuele organisaties verder kunnen helpen en ook dat is kosteloos.
  Datum: Dagdeel 1: naar keuze 1, 3 of 9 november van 09.30 - 12.00 uur. Dagdeel 2: woensdag 23 november van 10.00 - 13.00 uur in het Stadhuis Vlissingen (zie hier meer info).
  Locatie: Dagdeel 1 is online via Zoom. Heb je geen mogelijkheid om online aan te haken, geef dit dan s.v.p. even bij ons aan, dan zoeken we een oplossing. 
  Aanmelden & meer informatie: Via een mail of telefoontje naar vrijwilligerspunt@vlissingen.nl / 0118 - 487000

  Deze activiteit wordt aangeboden door NOV. Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.