OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Met een online nieuwsbrief kun je je vrijwilligers, leden, bezoekers, relaties informeren en op een leuke en inhoudelijke manier contact houden met hen. Er zijn verschillende tools om zo’n nieuwsbrief met een mooie opmaak te maken en op een handige manier te versturen, bijvoorbeeld het web-programma Mailchimp. Via deze link zie je een voorbeeld van een infomail zoals wij maandelijks versturen naar vrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden in Middelburg en Walcheren.

Wil jij ook zo’n nieuwsbrief leren maken voor jouw vrijwilligers (of leden, bezoekers, …), met het programma Mailchimp? We helpen je graag op weg met een aantal korte video’s waarin onze collega Sacha je uitleg geeft. Je kijkt mee op haar scherm terwijl zij je stap voor stap de verschillende functionaliteiten in Mailchimp laat zien.

In korte video’s laat Sacha je zien:

  • wat de voordelen zijn van een digitale nieuwsbrief en van Mailchimp - klik hier
  • hoe je een gratis account aanmaakt bij Mailchimp - klik hier
  • hoe je contacten invoert in Mailchimp - klik hier
  • hoe je je eerste nieuwsbrief kunt opstellen (volgt)
  • hoe je een inschrijfformulier op je website plaatst (volgt)

We wensen je plezier met het kijken van de video’s en succes als je aan de slag gaat met je eigen nieuwsbrieven! We kunnen ook een (online) bijeenkomst organiseren over dit onderwerp, waarbij je vragen kunt stellen. Belangstelling? Mail s.v.p. naar vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl

 

Deze online training wordt aangeboden door team Samen Vrijwillig, Welzijn Middelburg. Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.