OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Tijdens deze themabijeenkomst geven Wendy Gideonse en Carlijn Westerduin van WVO Zorg uitleg over een CVA, een Cerebro Vasculair Accident). Aan bod komen:

 • de mogelijke oorzaak van een CVA
 • de symptomen van een CVA
 • de gevolgen op korte termijn en
 • de gevolgen op lange termijn van een CVA.

Men spreekt bij een CVA over een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit kan ook ontstaan na een ernstig ongeval waarbij de hersenen beschadigd zijn of als gevolg van een hersentumor. 

Wendy en Carlijn besteden met name aandacht aan verborgen of onzichtbare gevolgen van een NAH voor de betrokkene zelf en voor de mantelzorger. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen. Namens Manteling zal een coördinator deze avond aanwezig zijn.

  Voor: Vrijwilligers, mantelzorgers en belangstellenden
  Kosten: Geen.
  Verzorgd door: Manteling in samenwerking met WVO Zorg
  Datum: Dinsdag 13 juli van 19.00 - 21.00 uur
  Locatie: Auditorium in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg
  Aanmelden & meer informatie: Via een mail of telefoontje naar info@mantelingwalcheren.nl / 0118-553530. Graag vermelden dat het een aanmelding betreft via kennisplatform en je naam, telefoonnummer en de organisatie waar je vrijwilliger bent.
   

  Om de gezondheid van iedereen te beschermen en besmetting met het Covid-19 virus te voorkomen, gelden voor deelname aan onze bijeenkomsten de volgende richtlijnen:

  • Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) blijf je thuis.
  • Laat het weten als je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het Covid-19 virus. Volg in dat geval de quarantaine richtlijnen van het RIVM.
  • Bij binnenkomst zullen wij je vragen of je klachten hebt.
  • Een pompje met ontsmettingsmiddel staat bij de entree van de zaal om je handen te desinfecteren.
  • Tijdens de bijeenkomst houden we 1,5 meter afstand.

    

  Deze themabijeenkomst wordt aangeboden door Manteling i.s.m. WVO Zorg. Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.