OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Soms heeft een hulpvrager buiten de bezoeken van een vrijwilliger weinig aanspraak of contact (meer) met anderen. Het versterken of uitbreiden van sociale contacten kan dan heel waardevol zijn. Hoe kun je het gesprek aangaan over sociale contacten en de wensen die de hulpvrager hierbij heeft. Hoe kun je ondersteunen om deze wensen in praktijk te brengen.

In deze combi training gaan we met dit onderwerp aan de slag. Combi, want je werkt eerst thuis een korte training door op je computer of telefoon van ongeveer 20 minuten en daarna gaan we tijdens een (online) bijeenkomst verder in gesprek.   

Over de e-learning
In de e-learning “Netwerken versterken”, gemaakt door Humanitas, leer je hoe je kunt ondersteunen bij het versterken van netwerken. Er wordt in de training gewerkt met de stappen:
- In gesprek gaan
- Netwerk en wensen in kaart brengen
- Interesses en kwaliteiten onderzoeken
- Verkennen van de opties
- Activiteiten ondernemen

Het doornemen van de e-learning duurt ongeveer 20 minuten. Een e-learning doornemen werkt als volgt: je klikt op het linkje en de training start vanzelf op je scherm. Je kunt er op je eigen tempo doorheen bladeren, teksten lezen en filmpjes kijken. Je kunt het op verschillende apparaten bekijken, zoals je telefoon, tablet, iPad of computer.

Verder in gesprek
Tijdens de online bijeenkomst ga je in een klein groepje in gesprek met vrijwilligers van verschillende organisaties over wat je hebt geleerd in de e-learning. Je kunt vragen stellen. En aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk ga je samen kijken hoe je kunt ondersteunen bij het versterken van netwerken. De bijeenkomst wordt begeleid door Marijke Strating, begeleider maatjesprojecten en coach/trainer bij Welzijn Middelburg.


Voor: Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren, er zijn voor de bijeenkomst 2 tot maximaal 6 plaatsen beschikbaar.
Door: Humanitas (e-learning) en Marijke Strating (bijeenkomst)
Kosten: Geen
Data: De e-learning kun je thuis zelf doornemen. De online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 22 april van 9.30 tot 11.00 uur. We gebruiken hiervoor Zoom. Als je nog niet eerder met Zoom hebt gewerkt, geef dit dan even aan ons door, dan nemen we vooraf even contact met je op om uitleg te geven en even te oefenen.
Aanmelden: Stuur s.v.p. uiterlijk 15 april een mail aan j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl  Je ontvangt dan de link naar de e-learning en de link naar de online bijeenkomst.

De e-learning is gemaakt door Humanitas en de bijeenkomst wordt begeleid door Marijke Strating (Welzijn Middelburg). Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.