OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor: Vrijwilligers (en andere belangstellenden) met nog weinig ervaring met dementie. Dit is een instaptraining om kennis te maken met het onderwerp. De activiteit is niet bestemd voor mensen met al veel ervaring met dementie of mensen die zelf dementie hebben.
Inhoud: Wil je meer weten over dementie? Je krijgt in deze training informatie om goed om te gaan met mensen met dementie. Je leert in simpele stappen beter contact te maken als je een (on)bekende met dementie tegenkomt. Bijvoorbeeld op straat, in het park, in een winkel, tijdens je vrijwilligerswerk of op je werk. Je neemt deel aan de demonstratie-rondleiding Onvergetelijk Zeeuws Museum in Zeeuws Museum.
Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten. Alleen samen kunnen we Nederland dementievriendelijk maken.
Kosten: Geen.
Verzorgd door: Zeeuws Museum in samenwerking met het programma Samen dementievriendelijk. 
Datum: Dinsdag 10 maart 2020 van 14.00 tot 17.00 uur 
Locatie: Zeeuws Museum, Abdijplein in Middelburg

Aanmelden & meer informatie: Uiterlijk 26 februari via 0118-653000 / rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl
Graag vermelden: betreft een aanmelding via kennisplatform, je naam, telefoonnummer en de organisatie waar je vrijwilliger bent.

Deze opleidingsactiviteit wordt je aangeboden via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.

Foto: Mieke Wijnen Fotografie