OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. En je maakt je zorgen, bijvoorbeeld omdat iemand vaak somber is en zich steeds meer terugtrekt. Je kunt iemands eenzaamheid niet voor de ander oplossen, dat moet diegene zelf doen. Wel kun je hierbij ondersteuning bieden.

In deze training komt aan bod:
- Wat is eenzaamheid? Wat voor signalen kunnen wijzen op eenzaamheid? Hoe maak je het bespreekbaar?
- Wat zijn de mogelijke gevolgen van eenzaamheid?
- Wat kun je voor iemand betekenen: wat zijn jouw mogelijkheden en beperkingen om iemand die eenzaamheid ervaart te helpen?
- Hoe kun je iemand ondersteunen om het proces van vereenzamen te doorbreken?

Het doornemen van de e-learning duurt ongeveer 20 minuten. Een e-learning doornemen werkt als volgt: je klikt op het linkje en de training start vanzelf op je scherm. Je kunt er op je eigen tempo doorheen bladeren, korte teksten lezen en filmpjes kijken. Je kunt het op verschillende apparaten bekijken, zoals je telefoon, tablet, iPad of computer.

Deze e-learning is gemaakt door de landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas. Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.