OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

Je herkent misschien ook situaties waarin je gesprekspartner meteen zijn eigen verhaalt vertelt, of afgeleid is tijdens het luisteren of ongevraagd advies geeft? Luisteren klinkt makkelijk, maar is in feite hard werken.

Een luisterend oor bieden is in veel vrijwilligersfuncties belangrijk. 

In deze combi training gaan we met dit onderwerp aan de slag. Combi, want je werkt eerst thuis een korte training door op je computer of telefoon van ongeveer 20 minuten en daarna gaan we tijdens een (online) bijeenkomst verder in gesprek.   

Over de e-learning
In de e-learning “De kracht van een goed gesprek”, gemaakt door Humanitas, leer je hoe je een versterkend gesprek kunt voeren. Je krijgt handige tips. Onderwerpen die aan bod komen zijn actief luisteren, dialoog, oordeelloos luisteren en vragen stellen. Het doornemen van de e-learning duurt ongeveer 20 minuten. Een e-learning doornemen werkt als volgt: je klikt op het linkje en de training start vanzelf op je scherm. Je kunt er op je eigen tempo doorheen bladeren, teksten lezen en filmpjes kijken. Je kunt het op verschillende apparaten bekijken, zoals je telefoon, tablet, iPad of computer.

Verder in gesprek
Tijdens de online bijeenkomst ga je in een klein groepje in gesprek met vrijwilligers van verschillende organisaties over wat je hebt geleerd in de e-learning. Je kunt vragen stellen. En aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk ga je samen kijken hoe je gesprekken sterker kunt maken. Je oefent daarbij met luisteren en vragen stellen. De bijeenkomst wordt begeleid door Hellen den Hoedt, trainer en begeleider bij de Luisterlijn.


Voor: Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren, er zijn voor de bijeenkomst 2 tot maximaal 6 plaatsen beschikbaar.
Door: Humanitas (e-learning) en Hellen den Hoedt (bijeenkomst)
Kosten: Geen
Data: De e-learning kun je thuis zelf doornemen. De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 2 juni van 10.00 tot 11.30 uur. We gebruiken hiervoor Zoom. Als je nog niet eerder met Zoom hebt gewerkt, geef dit dan even aan ons door, dan nemen we vooraf even contact met je op om uitleg te geven en even te oefenen.
Aanmelden: Stuur s.v.p. uiterlijk 31 mei een mail aan j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl  Je ontvangt dan de link naar de e-learning en de link naar de online bijeenkomst.

De e-learning is gemaakt door Humanitas en de bijeenkomst wordt begeleid door Hellen den Hoedt (de Luisterlijn). Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.