OMSCHRIJVING & PRAKTISCHE INFORMATIE

In deze training leer je hoe je vrijwilligers in jouw organisatie oplossingsgericht kunt begeleiden. Je doet ideeën op om de begeleiding vorm te geven op een manier die anderen motiveert en stimuleert.

In deze combi training gaan we met dit onderwerp actief aan de slag. Combi, want je werkt eerst thuis een korte training door op je computer of telefoon van ongeveer 25 minuten en daarna gaan we tijdens een bijeenkomst met 2 tot 6 vrijwilligerscoördinatoren verder in gesprek.   

Over de e-learning
In de e-learning "Vrijwilligers in mijn organisatie: coachend begeleiden", gemaakt door PEP | Den Haag Doet, komt aan bod:

- Wat zijn kenmerken van coachend begeleiden? Welke begeleidingsstijlen kun je toepassen? Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen?
- Je verkent de vier stappen van het GROW model om structuur in een begeleidingsgesprek aan te brengen: reflectie, inzicht, kiezen en doen
- Welke vragen kun je stellen? Hoe reageer je op signalen die je opvangt?
- Aandachtspunten voor het geven van feedback

Het doornemen van de e-learning duurt ongeveer 25 minuten. Door middel van interactieve vragen word je door de lesstof geleid. Een e-learning doornemen werkt als volgt: je klikt op het linkje en de training start vanzelf op je scherm. Je kunt er op je eigen tempo doorheen bladeren, teksten lezen en filmpjes kijken. Je kunt het op verschillende apparaten bekijken, zoals je telefoon, tablet, iPad of computer. Rechts in het scherm vind je het menu en een linkje naar handige informatieve documenten.

Verder in gesprek
Tijdens de online bijeenkomst ga je in een klein groepje in gesprek met vrijwilligerscoördinatoren van verschillende organisaties over wat je hebt geleerd in de e-learning. Je kunt vragen stellen en met elkaar voorbeelden uit de praktijk bespreken. De bijeenkomst wordt begeleid door Judith Sprangers, personeelsfunctionaris en trainer bij Welzijn Middelburg. 

Voor: Vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren, er zijn voor de bijeenkomst 2 tot maximaal 6 plaatsen beschikbaar.
Door: PEP | Den Haag (e-learning) en Judith Sprangers (bijeenkomst)
Kosten: Geen
Data: De e-learning kun je thuis zelf doornemen. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 juni van 10.00 tot 11.30 uur. In de ZB als de maatregelen dit tegen die tijd toelaten en anders online, via Zoom. Als je nog niet eerder met Zoom hebt gewerkt, geef dit dan even aan ons door, dan nemen we vooraf even contact met je op om uitleg te geven en even te oefenen.
Aanmelden: Stuur s.v.p. uiterlijk 15 juni een mail aan j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl  Je ontvangt dan de link naar de e-learning en meer info over de bijeenkomst. 

De e-learning is gemaakt door PEP  | Den Haag Doet en de bijeenkomst wordt begeleid door Judith Sprangers (Welzijn Middelburg). Dit aanbod wordt gedeeld via het Kennisplatform voor vrijwilligers, een samenwerkingsplatform. Meer lezen over het Kennisplatform, een leervraag delen of een workshop aanbieden? Klik hier.